|

Borçların bitmesi biraz süre alacak

Basketbol takımının yeni sponsorunun tanıtıldığı toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “İflas edilmiş görüntüden karlılık dönemine geçtik. Galatasaray istediği zaman transfer yasağını kaldıracak güçtedir. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. Bu konuda hükümetimize de teşekkür ederiz” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 9/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:29 - 9/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz (Soldan 3)
Mustafa Cengiz (Soldan 3)

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın isim ve forma ön sponsoru Doğa Sigorta oldu. Galatasaray Spor Kulübü ile Doğa Sigorta arasındaki sponsorluk anlaşmasının imza töreni Türk Telekom Stadı’nda yapıldı. İmza törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, sponspor firma yetkilileri ve basketbol takımının teknik heyeti ile oyuncular katıldı. Sponsorluk için teşekkür eden Başkan Mustafa Cengiz, “Ekonomik konularda elini taşın altına koyan insanlar varsa unutulmaz. Sponsorluk olarak genel bir daralma var. Avrupa’da basketbol bütçelerinde daralma var” diye konuştu. Basketbol şubesinde küçülme olmadığını ve kendi kendine yetme durumu olduğunu vurgulayan Mustafa Cengiz, “Bunu küçülme olarak algılayanlar oldu. Küçülme yok. Ama harcamalarınızı kısmanız gerekir. Geçen yıl erkek basketbol takımının maliyeti 5.4 milyon Euro’ydu. Bugün ise maliyet 2.5 milyon Euro. 2 kattan fazla bütçe daralması yapmışız. Başarı noktasında ise tam tersi bir durum var. Geçen sene aynı dönemde 10., bu sene 5. sırada bulunuyor. Demek ki para her şey değilmiş. Kadın basketbolunda geçen yıl maliyeti 1.4 milyon Euro, bu sene ise 0.9 milyon Eruo. Geçen yıl 9., bu yıl 6. sırada bulunuyor. Bundan ibret alınması gereken çok şey var. Galatasaray’ın şampiyon olmaması bizi tam anlamıyla mutlu etmez” ifadelerini kullandı.

YASAĞI KALDIRACAK GÜÇTEYİZ

Erkek basketbol takımında bulunan transfer yasağı hakkında sorulan soruya da cevap veren Başkan Cengiz, “Transfer yasağı göreve geldiğimizde de vardır. Kaldırıyoruz, tekrar geliyor. Borç sarmalından kurtulmamız süre alacak. Göreve geldiğimizde basketbolun 50 milyon TL borcu vardı, 20 milyon TL’sini ödedik. Bütün branşlarda borç var. Borçlanmayı durdurduk. Kredilere 300 milyon TL ödedik. 200 milyon TL verginin de 160 milyon TL’sini verdik. İflas edilmiş görüntüden karlılık dönemine geçtik. Galatasaray istediği zaman transfer yasağını kaldıracak güçtedir. Bu bağlamda hükümetimize de teşekkür ederiz. Amatörlere destek yasası çıkardı. Galatasaray olarak en son 7 milyon TL vergi stopajı ödedik. Bu yine amatöre dönüyor” dedi. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, en yakın sürede yeni transfer için toplantı yapacaklarını da sözlerine ekledi.

#Galatasaray
#Basketbol
#Mustafa Cengiz
#Kar
#Borç
5 yıl önce
default-profile-img