|

Dev derbi Avrupa'ya taşındı

Kadınlar Euroleague A Grubu'nun 7. haftasında Fenerbahçe, yarın Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu'nda Galatasaray ile karşılaşacak.

Yeni Şafak
14:46 - 8/12/2015 Salı
Güncelleme: 12:50 - 8/12/2015 Salı
IHA

Kadınlar Euroleague'de bu hafta derbi heyecanı yaşanacak. A Grubu'nda yer alan iki Türk takımının karşılaşmasında Fenerbahçe, Galatasaray'ı saat 20.30'da Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu'nda konuk edecek.



Fenerbahçe lider

Ligde geride kalan 6 haftada A Grubu'nda Fenerbahçe; 5 galibiyet, 1 mağlubiyet ile zirvede yer alıyor. Galatasaray ise 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ile grupta averajla 4. sırada bulunuyor.



İki takımı da yabancılar sırtlıyor

Fenerbahçe'de Allie Quigley, 16.7 sayı ortalamasıyla takımını sırtlarken, Galatasaray'da ise ABD'li guard Jewell Loyd 15.3 sayı ile takımının sayı yükünü çekiyor. Sarı-kırmızılılarda Işıl Alben 5.3 asist, sarı-lacivertlilerde ise Birsen Vardartlı Demirmen 5.2 asist ile takımına katkıda bulunuyor. Petra Kulichova 8.5 ribaund ile Galatasaray'ı taşırken, Fenerbahçe'de ise Lavender 8.3 ribaund ile mücadele ediyor.



Galatasaray hükmen mağlup sayılmıştı

İki takım arasında en son Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında oynanan karşılaşmayı Galatasaray, 76-72 skorla kazanmıştı. Fakat Fenerbahçe, sarı-kırmızılıların çift pasaportlu oyuncusu Lynetta Kizer konusunda müsabakada oynama uygunluğu bulunmadığını gerekçe göstererek Türkiye Basketbol Federasyonu'na itiraz etmişti. Sarı-lacivertlilerin itirazı sonucunda TBF, sarı-kırmızılıları hükmen mağlup saymıştı.

#galatasaray
#fenerbahçe
#derbi
#Kadınlar Euroleague
8 yıl önce