|

F.Bahçe Doğuş Play-Off'ta

THY Avrupa Ligi'nde Litvanya deplasmanında Zalgiris Kaunas'ı mağlup eden sarı-lacivertliler, adını son 8 takın arasına yazdırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:39 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 25. hafta maçında deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris ekibini 85-78 yendi.
​Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 25. hafta maçında deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris ekibini 85-78 yendi.

Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 25. hafta maçında deplasmanda Litvanya'nın Zalgiris ekibini 85-78 yendi. Bu sonuçla 18. galibiyetini elde eden sarı-lacivertli takım, normal sezonun bitimine 5 hafta kala play-off'a yükselmeyi garantiledi. Zalgiris’in etkili savunmasıyla karşı karşıya kalan Fenerbahçe Doğuş, ilk yarıda 31 sayı bulabildi. 3. periyoda iyi başlayan tarafsa Fenerbahçe Doğuş’tu. Savunma sertliğini artıran sarı-lacivertli ekip, son periyotta açıldı.

Son periyotta oyuna ağırlığına koyan sarı-lacivertliler, Thompson ile oyuna ortak oldu. Fenerbahçe Doğuş, Jan Vesely'nin de oyuna dahil olmasıyla öne geçti ve sahadan 85-78 galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe Doğuş'tan Gigi Datome 16 sayıyla maçın en skoreri olurken, Kostas Sloukas 15, Jan Vesely 13, Nikola Kalinic 12 sayıyla galibiyete katkı sağladı.

DARÜŞŞAFAKA YARI FİNALDE

ULEB Avrupa Kupası çeyrek final ikinci maçında Darüşşafaka, Karadağ'ın Buducnost VOLI takımını deplasmanda 78-71 yenerek, seride durumu 2-0 yaptı ve yarı finale çıktı.

Bu bir takım başarısı

F.Bahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Çok agresif basketbol oynayan bir takıma karşı oynadık. Bu bir takım başarısıydı. İkinci yarıda gereken her şeyi yaptık. Şimdi sırada Pınar Karşıyaka maçı var" diye konuştu. Dün 58 yaşına giren ve maç öncesi doğum günü kutlanan Obradovic, ”Benim hayatımda çok önemli bir gün. Kızımın doğum günü. Herkese teşekkür ederim" dedi.

#​THY
#Zalgiris Kaunas
#Litvanya
#​Fenerbahçe Doğuş
6 yıl önce