|

Fenerbahçe Doğuş tarih yazıyor

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Litvanya’nın Zalgiris takımını yenen Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3. kez finale yükseldi. Geçen yılın şampiyonu temsilcimiz, finalde yarın ikinci kez kupayı kazanmak için parkeye çıkacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:52 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Litvanya’nın Zalgiris takımını yenen Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3. kez finale yükseldi.
Litvanya’nın Zalgiris takımını yenen Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3. kez finale yükseldi.

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını 76-67 yenen geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3. kez finale yükseldi. Ard arda 4. kez Dörtlü Final’de oynayan temsilcimiz, maça hızlı ve agresif başlarken, ilk 5 dakikada 7-1 öne geçti. Kenardan gelen Datome ile sayılar bulan F.Bahçe Doğuş, müthiş savunma yaptığı ve ilk çeyreği 19-13 önde bitirdi. İkinci periyoda da kontrollü başlayan sarı-lacivertliler, aradaki farkı korudu ve soyunma odasına 39-33 üstün gitti. İkinci yarının ilk 5 dakikasını Zalgiris Kaunas karşısında 48-37 önde geçen Fenerbahçe Doğuş, mola dönüşü sayı üretmekte zorlandı. Farkı 2 sayıya (52-50) kadar indiren Litvanya ekibi, baskıyı Fenerbahçe Doğuş üstüne yıksa da temsilcimiz 3. çeyreği Ali Muhammed’in basketiyle 54-50 önde bitirmeyi başardı. Son bölümde 3. çeyrekteki durgunluğunu üstünden atan F.Bahçe Doğuş, Ali Muhammed’in üçlükleriyle farkı yeniden açarak skoru 62-52’ye taşıdı. Son bölümde Sloukas-Wanamaker-Ali Muhammed ile aynı anda 3 oyun kurucuyla oynayan temsilcimiz, hata yapmadı ve sahadan 76-67 galip ayrılarak finalist oldu. Geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, üst üste ikinci kez kupayı kazanmak için yarın parkeye çıkacak. F.Bahçe Doğuş’ta dünkü maçta kenardan oyuna giren Ali Muhammed, 10’u son periyotta olmak üzere sahada kaldığı 11 dakika 48 saniyede toplam 19 sayı üretti. Datome 16 ve Slokuas da 14 sayıyla destek verdi. Zalgiris’de ise Pangos’un 16, White’ın 10 sayısı yeterli olmadı.


Belgrad’da F.Bahçe coşkusu

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali ilk maçında Litvanya’nın Zalgiris takımıyla karşılaşan Fenerbahçe Doğuş’a taraftarları büyük destek verdi. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Stark Arena’da oynanan maça sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Gün boyu Belgrad sokaklarında dolaşan, özellikle Kalemegdan’da (Kale Meydanı) kurulan “Taraftar Alanı” ve şehrin en işlek caddesi Knez Mihailova Caddesi’nde gün boyu tezahüratlar yapan yaklaşık 5 bin sarı-lacivertli taraftar, yaklaşık 16 bin kapasiteli Stark Arena’da da çoğunluğu oluşturdu. Maçı 5 binin üzerinde sarı-lacivertli taraftar takip etti. Yaklaşık 2 bin Zalgiris taraftarı da takımınlarına tribünden destek verdi.

  • Aziz Yıldırım maça gelemedi
  • F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkan Nihat Özbağı’nın vefat eden babasısının cenaze töreni için Ankara’da olduğundan Belgrad’a gelemedi. Genel Sekreter Mahmut Uslu, asbaşkanlar Ozan Balaban ile Ahmet Önder Fırat takımlarına destek oldu.
Bakan Bak tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final’inde finale çıkan F.Bahçe Doğuş’u tebrik etti. Bakan Bak, mesajında “Bu değerli galibiyetlerin ülke basketbolunun gelişimi adına büyük önem taşıdığına inanıyorum” dedi.

Udoh, Bogdanovic ve Antic’ten destek

F.Bahçe Doğuş’un eski oyuncuları NBA’de oynayan Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic ile sezon başında Kızılyıldız MTS’ye transfer olan Pero Antic, sarı-lacivertli takımı destekledi. Bu üç isim de sarı-lacivertli taraftarların büyük ilgisiyle karşılaştı.

#Fenerbahçe
#Doğuş
#Basketbol
6 yıl önce