|

Fenerbahçe Doğuş Eurolegue'de finale yükseldi

Geçen sezon tarihi şampiyonluğu ülkemize kazandıran Fenerbahçe Doğuş 4. kez kaldığı Final-Four’da Zalgris Kaunas ile karşılaştı. Parkeden 76-67 galip ayrılan Fenerbahçe Doğuş, üst üste 3. kez finale yükseldi.

Yeni Şafak
20:53 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 21:19 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fenerbahçe.
Fenerbahçe.

Geçen sezon Euroleague'de şampiyon olarak büyük bir başarı yakalayan Fenerbahçe Doğuş, üst üste 4. kez Final Four'a kalma başarısı gösterdi. İlk olarak 2015'te turnuvayı dördüncü sırada bitiren Sarı - Lacivertliler, ardından final maçında CSKA'ya kaybetmiş ve turnuvayı ikinci sırada bitirmişti. Fenerbahçe geçen yıl ise Türkiye'de kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı.

  • Zeljko Obradovic, Euroleague kariyerindeki 17. Final Four'da 12. kez final oynayacak. Sırp koçun 11 finalde 9 şampiyonluğu bulunuyor.
Maçtan notlar;

Maça savunmada yüksek enerjiyle başlayan Fenerbahçe ilk 5 dakikada Zalgiris Kaunas'a sadece 1 sayı şansı tanırken, hücumda 7 sayı bularak oyunun hakimi olmayı başardı. Çeyrek boyunca tempoyu belirleyen taraf olan Fenerbahçe, ilk çeyreği 19-13 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan Fenerbahçe ilk 3 dakikada savunmada sertlik ve hücumda da doğru top paylaşımıyla 28-20 öne geçti. Bu bölümde Zalgiris'i üst üste top kayıplarına zorlayak Sarı Lacivertli ekip, hücumda Sloukas'ın yönetiminde farkı çift hanelere çıkardı ve skoru 32-20'ye getirdi. Sonraki bölümde ise Jan Vesely'nin pota altındaki etkinliğiyle skor üretimini sürdüren Fenerbahçe, ilk yarıyı 39-33 önde kapattı.

İlk yarıda Zalgiris Kaunas'ı 12 top kaybına zorlayan Fenerbahçe'de en skorer isim 12 sayıyla Luigi Datome olurken, Zalgiris Kaunas cephesinde Kevin Pangos 8 sayıyla mücadele etti.

  • Üçüncü çeyrekte Zalgiris'e top kayıpları yaptırmaya devam eden Fenerbahçe, farkı tekrar çift haenlere çıkardı ve skoru 50-37'ye getirdi. Ardından hücumdaki ritmi bozulan Fenerbahçe, Zalgiris'in hücumlarını da durdurmakta zorlandı ve Litvanya temsilcisi 11-0'lık seri yakaladı. Bu seriden Bobby Dixon'dan gelen sayılarla çıkan Fenerbahçe, son periyoda 54-50 ile üstün girdi. Dördüncü çeykrekte Fenerbahçe adına Bobby Dixon kaldığı yerden devam etti ve maçın krize girdiği anlarda yaptığı kritik katkıyla Fenerbahçe farkı bir kez daha çift hanelere çıkarıp skoru 62-52'ye getirmeyi başardı. Jan Vesely'nin 3 faulle kenarda olması sebebiyle pota altı rotasyonunda sıkıntı yaşayan Sarı Lacivertliler, Zalgiris'in burayı kullanıp maça tutunmasına engel olamadı ve son 2:30'a 68-62 önde girdi. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren Fenerbahçe karşılaşmadan 76-67'lik skorla üstün ayrılarak üst üste 3. kez EuroLeague'de finale adını yazdırmayı başardı.




#Fenerbahçe Doğuş
#Zalgiris Kaunas
6 yıl önce