|

Fenerbahçe katilleri

Fenerbahçe, Euroleague Finali'nde CSKA Moskova'ya 101-96 mağlup olurken karşılaşmaya Sloven hakem Damir Javor'un kararları damga vurdu. Temsilcimiz Fenerbahçe, Damir Javor, Luigi Lamonica ve Robert Lottermoser'in komik kararlarına rağmen 21 sayı geriden gelerek karşılaşmayı uzatmaya taşımayı başarsa da yenilgiye engel olamadı. Fenerbahçe bu sezon futbolda UEFA Avrupa Ligi'nde Braga karşısında hakem Ivan Bebek'in hatalı kararıları sonrası kupaya veda etmişti. Sarı lacivertliler bugün de Avrupa basketbolunun bir numaralı kupasında adeta hakem kararları ile katledildi.

Yeni Şafak
23:04 - 14/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:59 - 15/05/2016 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Ivan Bebek, Euroleague'de ise Damir Javor'un kararları yüzünden adeta katledildi...
Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Ivan Bebek, Euroleague'de ise Damir Javor'un kararları yüzünden adeta katledildi...

Euroleague Finali'nde CSKA Moskova, Fenerbahçe'yi 101-96 yenerek şampiyon oldu. Ancak karşılaşmaya Sloven hakem Damir Javor'un kararları damga vurdu. 21 sayı geriden gelerek maça ortak olan sarı lacivertliler karşılaşmayı uzatmaya taşımayı başardı ancak hakem üçlüsünü yenemedi.



Verdikleri hatalı kararlarla Fenerbahçeli taraftarları ve oyuncuları adeta çıldırtan Damir Javor adeta CSKA Moskova'nın 6.oyuncusu oldu. Rusların sıkıntıya girdiği her dakikada devreye giren Javor, maçı anlatan Murat Murathanoğlu'nun bile kendisi hakkında ağır ifadeler kullanmasına neden oldu.



Bu sezon ilk değil

Fenerbahçe'nin bu akşam Berlin'de yaşadığı hakem skandalı bu sezon ilk kez yaşanmadı...



Sarı lacivertliler futbolda da ciddi hakem hatalarına kurban edildi. UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalma maçında Braga ile karşılaşan Fenerbahçe ilk maçta sahadan 1-0 galip ayrılmış ve rövanş için Portekiz'e gitmişti. Herkesin tur için favori gördüğü sarı lacivertliler hakem Ivan Bebek'i hesaba katmamıştı.



Tarihinin en maliyetli kadrosuyla sezona giren Fenerbahçe, Portekiz'de ofsayttan yediği golle 1-0 yenik duruma düşmüş ancak buna rağmen Alper Potuk'un attığı golle ilk yarıyı 1-1 tamamlamıştı. Ancak ikinci yarıda devreye yine Hırvat hakem Bebek girmişti. Ivan Bebek maçın 69. dakikasında çok tartışmalı bir penaltı karar vermiş ve aynı pozisyonda Mehmet Topal'ı ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek oyundan attı. Bebek'in daha 9. dakikada Mehmet Topal'a gösterdiği ilk sarı kart da tartışmalıydı.



Braga, 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında 74. dakikada Stoiljković'in golüyle rahatlamış, 83. dakikada Rafa Silva'nın golüyle de sahadan 4-1 galip ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselmişti. Gergin maçta Mehmet Topal'dan sonra Alper ve Volkan da kırmızı kart görmüş ve Fenerbahçe karşılaşmayı 8 kişi tamamlamıştı.





Fenerbahçe camiası tepki gösterdi

Bu sezon hakem hataları yüzünden Avrupa'daki yürüyüşü engelenen Fenerbahçe'de futbolculardan Gökhan Gönül de sosyal medyada adeta patladı. Sarı lacivertli kulübün yıldız futbolcusu basketbol takımının yaşadığı haksızlık için 'Avrupa'da 2.Hakem vakası' yazdı.








Fenerbahçe'ye bu sezon ikinci hakem şokunu yaşatan Sloven hakem Damir Javor, maçı anlatan spiker Murat Murathanoğlu ve yorumcu Murat Didin'i de çıldırttı. İşte karşılaşma içerisinde yapılan yorumlar:


  • Murat Murathanoğlu: Damir Javor, maçı katlediyor
  • Murat Didin: Bu karşılaşma Javor'un son maçı olur bu kadar iddialı konuşuyorum
  • Murat Murathanoğlu: Fenerbahçe geri dönünce Javor'un alnında damarlar çıkmaya başladı.
  • Murat Didin: İlk defa bir Final Four'da kenardan oyuna müdahele ettiler.
  • Murat Murathanoğlu: İnşallah yetkililer bu hakemin kariyerini bitirir.
  • Murat Murathanoğlu: 3. sınıf Hayat Bilgisi kitabı gibi. Tüm dünya Türkler'e karşı.
  • Murat Murathanoğlu: Haydi Fenerbahçe, Slovenya'ya paketleyelim şu hakemi!

#Fenerbahçe
#UEFA
#Ivan Bebek
#Damir Javor
#Euroleague
8 yıl önce