|

Galatasaray final kapısını araladı

Galatasaray Avrupa'da finale göz kırptı. Sarı kırmızılılar Eurocup'ta yarı finalin ilk maçında ağırladığı Gran Canaria'yı 89 - 75 mağlup ederek rövanş öncesi 14 sayılık avantaj yakaladı.

Yeni Şafak
09:41 - 31/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:03 - 31/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Galatasaray Odeabank ULEB Avrupa Kupası Yarı Final ilk maçında evinde Gran Canaria'yı 89 - 75 mağlup ederek önemli bir avantaj elde etti.



Sarı kırmızılı taraftarların yoğun desteğiyle Abdi İpekçi'de kapalı gişe oynanan maçta temsilcimiz oyunu baştan sona önde götürdü. Karşılaşmadan önce koç Ergin Ataman'ın '21 sayılık fark' isteği gerçekleşmese de Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı karşılaşma içinde 2-3 defa farkı 19 sayıya çıkardı.





Chuck Davis ve Errick McCollum 18'er sayıyla karşılaşmanın en skorer isimleri olurken, Micov 15, Lasme 14 ve Göksenin 13 sayıyla çift haneli sayılara ulaştı.




Rövanş 6 Nisan'da

Galatasaray ile Gran Canaria takımları 6 Nisan'da final için rövanş maçına çıkacak. Temsilcimize her türlü galibiyet, beraberlik ve 14 sayının altındaki mağlubiyetler finali getirecek.


(Not: Çift maçlı eleme usulüne göre oynanan basketbol müsabakalarında en çok sayı atan takım turu geçer, maçlar berabere bitebilir.)




Dursun Özbek takımını yalnız bırakmadı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, karşılaşmayı protokol tribününden izledi.



Karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala salona gelen Özbek'e eşi Mesude Özbek de eşlik etti. Maçı Galatasaraylı futbolcular Umut Bulut, Semih Kaya, Hakan Balta ve Cenk Gönen de takip etti.



Umut Bulut'a destek

Galatasaraylı taraftarlar, Ankara'da yaşanan terör saldırısında babasını kaybeden sarı-kırmızılı futbolcu Umut Bulut'a destek verdi.



Taraftarlar, maçı seyreden Umut Bulut lehine tezahüratlar yaparak "Başın sağ olsun Umut" diye bağırdı. Umut Bulut da taraftarın desteğine el sallayarak karşılık verdi.








#Basketbol
#Galatasaray Odeabank
#Ergin Ataman
#EUROCUP
8 yıl önce