|

Gümüşdağ 'tehdit etti' ifadesine tepki gösterdi

İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Fenerbahçe gelecek haftada sahaya çıkmazsa sonuçlarına katlanır” açıklamasının tehdit olarak algılanmasına tepki gösterdi. Gümüşdağ, Fenerbahçe’nin zor bir süreçten geçtiği için duygusal bir konuşma yaptığını söyledi.

Yeni Şafak
17:52 - 9/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:03 - 9/04/2015 Perşembe
IHA

Nişantaşı Üniversitesi'nde düzenlenen Yeni Futbol Yönetim Anlayışı Paneli, Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve İstanbul Başakşehir'in golcüsü Semih Şentürk'ün katılımıyla gerçekleşti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Çaykur Rizespor - Fenerbahçe maçının ardından sarı-lacivertli kafileyi taşıyan otobüse Sürmene girişinde düzenlenen silahlı saldırı da masaya yatırıldı.



Saldırı sonrasında Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarının 1 hafta ertelenmesinin ardından, “Olay aydınlanana kadar futbol oynamayı düşünmüyoruz” diyen Fenerbahçeli yöneticilere “Fenerbahçe gelecek hafta sahaya çıkmaz istemezse bunun hukuki boyutu ortadadır, sonuçlarına katlanır” cevabını veren Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, sözlerinin tehdit olarak algılanmasına tepki gösterdi. Bu hafta oynanması gereken maçların ertelenmesine rağmen ligin bitim tarihinde herhangi bir değişikliğin olmayacağını ve 31. hafta maçlarının hafta içi oynanacağını belirten Göksel Gümüşdağ, “Fenerbahçe Spor Kulübü, psikolojik olarak zor bir süreçten geçtiği için 'Bu haftadan sonra da çıkmamayı düşünüyoruz' şeklinde duygusal bir açıklama yaptı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun belli kuralları vardır ve bu kurallar Futbol Federasyonu tarafından işletilir. Basındaki arkadaşlar bu cevabı farklı kullanmış ve konuşmalarımın tehdit olduğu yönünde bir algı oluşturulmuş. Ben saatlerce konuşuyorum ancak konuşmanın içinden sadece onu almışlar” dedi.



Gümüşdağ: Saldırı Türk futboluna yapılmıştır


Saldırının hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe açısından çok vahim bir olay olduğunu belirten Göksel Gümüşdağ, “Fenerbahçe Spor Kulübü camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Biz bunu sadece Fenerbahçe'ye yapılmış bir saldırı olarak görmüyoruz. Ben hem Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı hem de İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı olarak bu işin rengi olmadığını ve bu saldırının Türk futboluna yapıldığını düşünüyorum. Süper Lig ve diğer tüm ligler bu üzüntüyü en derinden yaşadı. Bununla da ilgili özellikle en son Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yaptığımız olağanüstü toplantıda 18 kulüp, birlik ve beraberlik görüntüsü verdi” diye konuştu.



'Eğitimli geçler kulüplerde önemli görevler almalı'


Futbolsever gençleri statlara çekmek istediklerini belirten Göksel Gümüşdağ, “Nişantaşı Üniversitesi'ne, Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal'a ve Genel Sekreter Can Uysal'a teşekkür ediyorum. Gençlerin içinde olmak önemli. Biz zaten futbolsever gençleri statlara çekmek istiyoruz. Bu nedenle böyle bir eğitim-öğretim kampüsünde olmak çok anlamlı. Futbol yönetimiyle ilgili eğitimlerin eksik olduğunu düşünüyorum. Bu kurumlarda eğitim alan gençlerin ilerde futbol kulüplerinde önemli görevler almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Avcı: “Herkesin dikkatli olması gerekiyor”


“Bundan sonra herkesin atacağı adımlarda, konuştuklarında ve konuştuklarının nereye gideceğinde dikkatli olması gerekiyor” sözleriyle Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı karşısındaki sitemini dile getiren İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Futbola sadece tutkulu, güzel bir oyun olarak bakmaktan başka çaremiz yok" dedi. Lige yeni çıkmış bir takım olarak Başakşehir'in ilk senesinde Avrupa Ligi'ne gitme gibi bir durumunun söz konusu olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Avcı, “Yeter ki oyunun 66'ya 105 yeşil alanın içinde kalmasını sağlayalım. O zaman her şey keyifli olur” dedi.


Piyasada tanınan bir teknik direktör olduğu 2005'li yıllardan beri Türkiye'de ve dünyada yapılan sağlık ve eğitimle ilgili projelerin hepsine katıldığını dile getiren Avcı, “Gençler bizi sadece sahanın kenarında görüyorlar. Bizim hayatla ve futbolla ilgili düşüncelerimizi bilmiyorlar. Tecrübelerimizi onlara aktarıp onlardan bir geri bildirim aldığımızda son derece mutlu oluyoruz. Bugün de bunun için buradayız” diye konuştu.



Şentürk: "Bir haftalık ara herkese iyi gelecek"


Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Başakşehirli futbolcu Semih Şentürk, Fenerbahçe Spor Kulübü otobüsüne yapılan saldırıyı kınayarak, "Bunlar Türk futboluna yakışmayacak hareketler. Biz bu işlerle gündeme gelecek bir ülke değiliz. İnşallah bu saldırıyı yapanlar bir an önce yakalanır ve adalete teslim edilir” dedi. Hem Fenerbahçe camiasının hem de Türk futbolunun şu anda şaşkınlık içinde olduğunu belirten Şentürk, bir haftalık aranın herkese iyi geleceğini ve herkesin Fenerbahçe Spor Kulübü'nün arkasında olmasını gerektiğini dile getirdi.

#Göksel Gümüşdağ
#fenerbaahçe
#tehdit açıklaması
#başakşehir
9 yıl önce