|

'İsrail bizim dengimiz değil'

Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri H Grubu'nda yarın saat 20.00'de İsrail ile oynayacağı maç öncesi Federasyon Başkanı Harun Erdenay açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
18:16 - 20/11/2015 Cuma
Güncelleme: 16:23 - 20/11/2015 Cuma
DHA

Harun Erdenay yaptığı açıklamada, İsrail'in aşırı güvenlik istemesinin nedenini, son zamanlarda yaşanan terör olaylarının da etkisi vardır dedi.



Normalde İsrail bizim dengimizde bir rakip değil diyen Erdenay, şu açıklamalarda bulundu:


"Gerçi hızlı top oynasalar da biz onlardan üst düzeydeyiz. Fakat, Nevriye ve Birsel gibi iki as oyuncumuzun olmayışı, Işıl'ın belindeki sakatlıktan dolayı üç as oyuncumuzun olmayışı bizi biraz düşündürüyor. Ben yine de kendi evimizde, kendi seyircimizin önünde bu önemli maçtan galibiyetle çıkacağımızı düşünüyorum.



'Ekstra güvenlik önlemleri olacak'

İsrail yetkililerin üst düzey güvenlik istemesine değinen Başkan Harun Erdenay, İsrail Milli Takımı için üst düzey güvenlik istendi. Daha önce de İsrail takımları geliyordu ve güvenlik istiyorlardı. Bu sefer ise çok üst seviyede tuttular. Son zamanlarda olan terör olaylarının da etkisi vardır. Biz de sonuçta misafir ettiğimiz takımı en iyi şekilde ağırlayıp, zarar gelmeden göndermek zorundayız.



Yarın maçta da ekstra güvenlik önlemleri olacak. Bizim arkadaşlarımız emniyet ile irtibata geçtiler ve güvenlik ile polis sayısı iki kat artırıldı. Maçta üst düzey bir güvenlik olacak. İnşallah sportif hiçbir şey olmadan ve sahada kazanan taraf biz oluruz. Bir sorun olmadan herkes buradan gider ifadesini kullandı."



Romanya ve Bosna gibi rakipler var diyen Erdenay, şöyle devam etti:



'Avrupa Şampiyonası maçlarını da hafife almamak lazım
'

"Bu takımların çok fazla sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Bizim takımımız bunu başararak buradan çıkacaktır. Nevriye ve Birsel de önümüzdeki maçlarda forma giyeceklerdir. Ama asıl hedefimiz olimpiyatlar. Kızlarımız yazın olimpiyat elemeleri oynayacaklar. İnşallah olimpiyatlara gideriz. Ama Avrupa Şampiyonası maçlarını da hafife almamak lazım. Mutlaka bu maçları ciddiye alıp, kazanarak şampiyonaya gitmeyi garantiye almamız lazım"

#A Milli Kadın Basketbol Takımı
#türkiye
#israil
#harun erdenay
8 yıl önce