|

Rus ambargosu FIFA'lık oldu

Rusya'nın Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine harekete geçen FIFA, Moskova'nın bu kararını inceleme altına aldı.

Yeni Şafak
10:32 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:52 - 3/12/2015 Perşembe
Diğer

Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle gerilen ikili ilişkilerin futbola yansımaları üzerine FIFA da topa girdi.



Rusya Spor Bakanı ve Rusya Futbol Federasyonu Başkanı Vitaliy Mutko geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yeni yıldan sonra Türkiye'den futbolcu transferine izin verilmeyeceğini söylemişti. Rubin Kazan forması giyen Gökdeniz Karadeniz'in durumunda bir değişiklik olmayacağını bildiren Mutko, yeni yılın başından itibaren ise yeni oyuncuların gelmesinin mümkün olmayacağını duyurmuştu.



Skorer'de yer alan habere göre; FIFA konuyla ilgili devreye girdi ve Rusya'nın tavrını incelemeye aldı. Getirilmesi düşünülen kısıtlama ve yasaklar için FIFA'nın, takipçi olacağı belirtildi.



Transfer engeli kaldırılabilir

Bu durumun yasal mevzuata uygun olup olmadığı konusunda şüpheler bulunduğu, FIFA talimatlarına aykırı olup olmadığının inceleneceği belirtildi. FIFA'nın, Rusya'nın aldığı kararı yönetmeliklere aykırı bulması halinde, Rusların aldığı kararı bozabileceği ve Türkiye'den oyuncu transferi önündeki engeli kaldırabileceği belirtiliyor.



Yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarının odağındaki FIFA, kendi durumunu düzeltmenin hesaplarını yapıyor. Başkan Sepp Blatter'in aldığı hak mahrumiyetinin ardından FIFA yetkililerinin, gerekli reform sürecinin işletilmesi için süreci başlattıkları belirtildi.



FIFA'ya yüzlerce milyon dolarlık destek sağlayan dev sponsorların bağımsız liderlik ve saydamlık gibi taleplerinin bulunduğu, gerçekleştirilen toplantıda bunların ele alındığı kaydedildi.













#fıfa
#rusya
#türkiye
#transfer yasağı
8 yıl önce