|

Terim'in başı hayvanseverlerle dertte

Fatih Terim’in Alaçatı'daki lüks villasının civarında bulunan köpeklerden rahatsız olup bu köpeklerden kurtulmak istemesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yeni Şafak
10:11 - 27/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 07:13 - 27/06/2015 Cumartesi
IHA

Tartışmalara konu olan Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği (ÇESAL) Fatih Terim'e cevaben yaptığı açıklamada, kimse ile polemiğe, kavgaya girmeden hayvanların hakkını sonuna kadar korumaya devam edeceklerini belirtti.



Fatih Terim'in kızı ve damadının Yenimecidiye Mahallesinde aldığı evinin komşusu olan Evren Subaşı'nin Alaçatı'da oturan, mekan işletmecisi, ve derneklerinin üyesi olduğu belirtilen ÇESAL açıklamasında, "Kendisinin barınak ve sokaktan kurtarıp evinde ve bahçesinde baktığı bir çok köpeği bulunmaktadır. Ayrıca sokaktaki köpekleri de her zaman korur, kollar, besler ve gerektiğinde tedavilerini yaptırır. Kendisinin yetersiz kaldığı durumlarda ise derneğimizin yardımlarını ister. Bu nedenle 21 Haziran günü Evren Subaşı derneğimizin Saha Koordinatörü Baha Güveloğlu'nu telaş içinde arayıp köpeklerine acil kalacak bir yer bulma konusunda yardım istemiştir. Kendisi ve eşini, Fatih Terim'in çağırdığını ve bahçesindeki köpeklerden rahatsız olduğunu, koku ve mikrop saçıp havladıklarını söyleyip, 21 Haziran Babalar Gününe kadar hayvanların taşınması için müddet verdiğini, hatta gerekirse maddi olarak da destek olacağını belirttiğini üzüntü ile anlatmıştır. Bu gelişmeler üzerine Evren Subaşı bahçesinde baktığı köpekler için farklı bir yer arayışına girmiş, köpeklerine bakabileceği yeni yer kiralamış, ancak kiralanan yerin düzenlemesinin verilen tarihe kadar bitmeyeceği anlaşılınca derneğimiz devreye girerek köpeklere geçici konaklama sağlanmış ve daha sonra Evren Subaşı' nın köpekleri için yaptırdığı yer bitince derneğimizin de desteğiyle köpekler yeni yuvalarına nakledilmiştir.



'Köpeklerin toplatılması istendi'

Bu arada bize aktarılan bir diğer haber ise daha vahimdi ve bizim müdahale alanımıza giriyordu. Aynı sokakta yıllardır yaşayan kısırlaştırılmış ve aşılı, kimseye zararı olmayan köpeklerin de alınmasını isteniyordu. Fatih Terim'in işleri ile ilgilendiğini söyleyen Malik Gençalp denen şahıs Evren Hanım'a ve sonrasında da Barınak Veterineri İsmail Bey'e köpeklerin toplatılmasını istediklerini yoksa hepsini bir kamyona doldurup otobana atacağını söylemiştir. Aynı bilgilerin Evren Subaşı tarafından arkadaşı Öncel Öziçer'e ve Çeşme'de yaşayan diğer hayvan severlere üzgün ve çaresiz olduğunu belirterek anlattığını da biliyoruz. Ayrıca ÇESAL Başkanı Solmaz Örücü, Fatih Terim' in işlerini takip ettiğini söyleyen Malik Gençalp'i konuşmak için aramış, ancak Malik Gençalp' in agresif üslubu nedeniyle kendileriyle sağlıklı bir iletişim kurulamamıştır. Yine de biz hayvanların barınağa alınmaması ve 5199 nolu yasa gereği yaşadıkları yerlerde bırakılmaları gerektiği hatırlatarak olayı sadece takip etme kararı almış iken, Öncel Öziçer'in haberi medyada yayınlanmıştır. ÇESAL Doğa ve Hayvan Severler Derneği olarak bölgede yaşayan hiç kimse ile kişisel bir davamız yok ve olamaz da. ÇESAL doğayı ve hayvanları korumak, sahipsiz hayvanların sesi olmak misyonu ile kurulmuş genç bir dernek olup, kuruluşumuzdan beri yaptıklarımız da bunun bir kanıtıdır. Yolumuz çok uzun ve yapacak çok işimiz var. Kimse ile polemiğe, kavgaya girmeden ancak hayvanların da hakkını sonuna kadar koruyarak ilerleyeceğiz. Her canlının bu dünyada yaşama hakkı var ve buna saygı göstermeliyiz. Türkiye'de artık kanıksanmış ve kronikleşmiş bir problem olan sahipsiz hayvanların aslında herkesin sorumluluğu olduğuna ve onları koruyup, sahiplenmenin hepimiz için bir insanlık görevi teşkil ettiğine inanıyoruz. Bu sorunu görmezden gelerek, hayvanları barınaklara tıktırarak, zehirleyerek, açlığa ve soğuğa mahkum ederek ya da bu belediyelerin görevi beni ilgilendirmez diyerek çözülemeyeceğini bir kez daha gözler önüne sermek için buradayız" denildi.



Fatih Terim iddiaları yalanlamıştı

Fatih Terim ise iddiaları yalanlayarak şunları söylemişti: “Bu ülkede Fatih Terim'le ilgili olumsuz haber yapmaya meraklı bu kadar mı insan varmış! Olayı araştırmadan yazmışlar. Bir kere orası benim evim değil, kızım Merve ile damadımın evi. Kendi evim Bodrum'da. Oradaki köpeklere gelince... Ben o köpeklerin bütün gece ağladığını ve havladığını duyunca bunlar ya açlar ya da başıboşlar diye düşündüm, Merve'nin komşularına 'Gelin bunlara bir barınak yaptıralım, sahip çıkalım. Başlarına da veteriner koyalım' dedim. Komşular barınaklarda hayvanlara kötü bakıldığını söyleyerek bu teklifi reddetti. Ben bunları yaparken hayvan düşmanı ilan edilmem haksızlık. 15 yıldır Golden cinsi bir köpeğim var. Adı Fındık. Hatta zaman zaman Merve de fotoğraflarını paylaşır. Bu durumda ben nasıl köpek düşmanı olabilirim? Bu haberi yapan herkese dava açıyorum”.



#fatih terim
#hayvanseverler
#köpek
9 yıl önce