|

Yılmaz Aslanlar

Sarı-kırmızılıların karşısında gençlerle kurulu Anderlecht vardı; bu durum korkutuyordu; korkulan da oldu. 52'de geriye düşen temsilcimiz, uzatmada Burak Yılmaz'ın golü geceyi kabusa dönmekten kurtardı

Taha Güvendi
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:40 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Yılmaz Aslanlar
Yılmaz Aslanlar

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne kabus gibi başlangıç yaptı. Sarı-kırmızılılar, Arsenal ve Dortmund'un yer aldığı grupta kağıt üzerindeki en ciddi rakibi Anderlecht karşısında kendi evinde son anda bir puanı kurtardı: 1-1. Galatasaray, ilk yarıda bir deplasman takımı gibi oynadı ve rakibi karşısında istediği üstünlüğü kuramadı. 7. dakikada Dzemaili'nin pasına tek vuruş yapmak isteyen Burak Yılmaz'ın şutu kaleyi bulsa belki de maçın gidişatı çok daha değişik olacaktı. Sarı-kırmızılılar ilk 45 dakikada bu pozisyon dışında taraftarlarını heyecanlandıracak atak geliştiremezken, Anderlecht'in atakları korku dolu anlar yaşattı. 29'da maçın en net pozisyonu yaşandı. Serbest vuruştan gelen topu önünde bulan Deschacht, altı pas içinde topu Muslera'ya nişanladı.

İlk 45 dakikada birkaç kez gole çok yaklaşan Belçika temsilcisi, 52. dakikada Türk Telekom Arena'yı sessizliğe boğdu. Praet'in ceza sahası dışından şutu, direğin de yardımıyla ağlarla buluştu: 0-1. Golü bulması gereken taraf sarı-kırmızılardı ancak maçtaki ikinci en net atak yine rakip takımdan geldi. 54'te Mitroviç ceza sahası içinde bomboş kaldığı pozisyonda topu auta yolladı. Son dakikalarda ataklarını sıklaştıran G.Saray'da, 90+1'de Chedjou'nu soldan getirdiği topu Burak filelere gönderdi: 1-1

Sneijder Ocak'ta Juventus'a gidiyor!

G.Saray'ın Anderlecht maçı öncesi İtalyan basını şok bir iddia ortaya attı. İtalya'nın önde gelen spor portallarından Sportcafe24, Sneijder'in devre arasında Juventus'a transfer olacağını duyurdu. Söz konusu haberde buna gerekçe olarak, Eskişehirspor maçında oyundan alındıktan sonra direkt soyunma odasına giden yıldız futbolcunun teknik direktör Prandelli ile arasının bozulduğu ve Hollandalı yıldızın İtalyan hocanın oyun sisteminden memnun olmadığı gösterildi.

SNEİJDER PRANDELLİ'DEN ÖZÜR DİLEDİ

İtalyan basını, Sneijder'in memnuniyetsizliğini Eskişehirspor maçında oyundan alınmasına sinirlenip elini sıkmamasına bağlasa da Hollandalı yıldızın hocasından özür dilediği öğrenildi.

Melo'ya destek

Taraftarlar, Arena Stadı'nı tıklım tıklım doldurdu. Görsel şovlarla geceye renk katan tribünler, PFDK'dan aldığı 2 maçlık ceza nedeniyle lig maçlarında forma giyemeyen Melo'ya büyük destek verdi. Taraftarlar ayrıca ırkçılığa da tepki gösterdi.

Selçuk yuhalandı

G.Saray'da teknik direktör Prandelli'nin orta sahadaki tercihi olan Selçuk İnan, dün etkisiz bir performans sergiledi. G.Saraylı taraftarlar, son dönemde tartışılan Selçuk'u 72'de kenara gelirken yoğun bir şekilde yuhaladı.

Telles tribünden 11'e

Prandelli, delli, ligdeki Eskişehirspor maçında tribünde oturttuğu Alex Telles'i dün Anderlecht karşısında ilk 11'de görevlendirdi. Tarık Çamdal'ı yedeğe çeken İtalyan teknik adam, cezası biten Melo'yu orta sahaya monte etti. Burak'ın yanında önce Pandev, sonra Bruma oynadı.

Eboue halinden memnun

G.Saray'da kadroya giremeyen Eboue, yine de mutlu. Takım Anderlecht maçını beklerken kendisi de organizasyona katılan Fildişili yıldız, '1 yıl daha sözleşmem var. Buradayım' dedi.

Anderlecht'e yatırım

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, 2016'da başkanlık süresinin biteceğini hatırlatarak tekrar seçilmemesi halinde Belçika'ya döneceğini belirtti. Aysal, Belçika basınına yaptığı bu açıklamada Anderlecht Kulübü'ne yatırım yapacağını da söyledi.

Gençler acımadı: 3-0

G.Saray U19 Futbol Takımı, UEFA Gençler Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında Belçika temsilcisi Anderlecht'i 3-0 mağlup etti. Esenyurt İncirtepe Stadı'ndaki mücadelede galibiyeti getiren golleri 34'te Gökcan, 42'de De Medina (kk) ve 75'te Faes (kk) kaydetti.


10 yıl önce