|

A'dan Z'ye şikayet: Amazon Türkiye açıldığı ilk gün şikayetlerin odağı oldu

Türkiye pazarına giriş yapacağını duyurduktan sonra uzun süre altyapı çalışmaları yapan Amazon, birkaç gün önce resmen açıldı. Açıldığı gün büyük ilgi gören siteden binlerce sipariş verildi. Aynı gün sipariş veren kişiler Amazon.com.tr adresiyle ilgili şikayetlerini dile getirmeye başladı.

Yeni Şafak
12:31 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 12:52 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Amazon, son birkaç yıldır Türkiye pazarına giriş yapmak için hazırlık yapıyordu ancak bu hazırlıklar yalnızca mağduriyetleri engelleyemedi.
Amazon, son birkaç yıldır Türkiye pazarına giriş yapmak için hazırlık yapıyordu ancak bu hazırlıklar yalnızca mağduriyetleri engelleyemedi.

Amazon, getirdiği yenilikler ve dünya genelinde sunduğu hizmetler sayesinde oldukça popüler hale geldi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de faaliyetlerine başlayan Amazon’un büyük ilgi görmesi bu nedenle çok doğal karşılandı. Ancak e-ticaret devi yaptığı o kadar araştırma ve altyapı çalışmasına rağmen ilk gün büyük şikayetlerle pazara giriş yaptı.

  • 19 Eylül’de açılışı yapılan siteden alışveriş yapan kullanıcılar anlık fiyat artışları, habersiz sipariş iptalleri, sepette değişen ürünler ve ödeme aşamasında bir anda yükselen fiyatlardan dolayı şikayet yağdırdı.

İşte sikayetvar.com’da yer alan Amazon şikayetlerinden bazıları..







Şikayetlere bakıldığı zaman Amazon’un, Türkiye’deki fiyat politikaların ve altyapı çalışmalarını tam olarak oturtamadığı görülüyor. Kullanıcılar mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor. Şikayetlerle ilgili olarak Amazon tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

#Amazon Türkiye
#e-ticaret
#internet
#online shopping
6 yıl önce