|

Amazon Türk yazılımcı arıyor

Geçtiğimiz ay Türkiye’de faaliyet göstermeye başlayan Amazon, Türk kullanıcılarının işini kolaylaştıracak yapay zeka destekli sesli asistan Alexa için yazılımcı aradığını duyurdu.

Yeni Şafak
10:26 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 10:31 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Amazon, Alexa başta olmak üzere tüm hizmetlerini Türkiye'de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.
Amazon, Alexa başta olmak üzere tüm hizmetlerini Türkiye'de kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de resmen hizmet vermeye başlayan dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon, ürün çeşitliliğinin azlığı ve müşteri memnuniyetindeki eksikler nedeniyle gündeme gelmişti.

Sorunun çözümü olarak sesli asistanı Alexa’yı devreye sokmak isteyen Amazon, ülkemizde bu servisin kullanılması için
üzerinden Türk yazılımcıların başvurabileceği bir iş ilanı paylaştı.

İlana göre Alexa üzerinde çalışacak bir yazılımcı arayan Amazon Türkiye, hem Anadolu hem de Avrupa yakasında yaşayan adayları değerlendirecek.

  • Alexa Entertainment için mühendislik çözümleri sunması beklenen yazılımcı, makine öğrenme uzmanları ile birlikte çalışacak.

Bu iş ilanı ile birlikte Amazon servislerinin özellikle de Alexa’nın önümüzdeki dönemlerde ülkemiz için kullanıma sunulacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Alexa’nın kullanıma sunulması ile birlikte Alexa destekli diğer servisler olan Amazon Echo, Amazon Echo Show ve Amazon Fire TV gibi çözümler de ülkemizde kullanıma sunulacaktır. Dilerseniz iş ilanına buradan ulaşabilirsiniz.

#Amazon
#Alexa
#yazılımcı
6 yıl önce