|

Casper VIA V10: Dünyanın 'neredeyse' en hafifi

Casper yeni akıllısıyla bizi oldukça şaşırttı. Casper VIA V10, dünyanın en hafif ikinci telefonu olmasının yanında incelikte de bronz koltuğun sahibi.

Yeni Şafak ve
17:47 - 14/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:49 - 14/09/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Casper'ın bugün itibarı ile satışına başladığı yeni akıllısı VIA V10 ile bizi gerçekten şaşırttı! Model 99 gramlık hafif... pardon ağırlığı ile dünyanın -bildiğimiz kadarı ile- en hafif ikinci akıllı telefonu.



Gerçi biz bültenden okuduğumuzda 98.8 gramla muhtemelen dünyanın en hafifidir demiştik ama burada altın madalya 97 gram ile Micromax Canvas Silver 5 isimli bir modele ait çıktı. (Bu arada bültende modelin hafifliğine vurguda bulunmamaları da oldukça enteresan, bunu da belirtmeden geçmeyelim.)



Neyse... Bu işin hafiflik kısmı, bir de inceliği var:



Orada da 5.1mm ile kendisi bronz koltuğun sahibi. Önünde sadece Vivo X5 Max (4.75mm) ile OPPO R5 (4.85mm) yer alıyor.



Ki malum yukarıda saydığımız modellerin hiçbirisi de ülkemizde satışta değil.






Casper VIA V10 bu iki ana özelliğinin haricinde de, çizilmeye vs. dayanıklı gorilla glass ekran camı ve uçakların gövdesinde de kullanılan dayanıklı çelik malzemesiyle dikkat çekiyor. Artık bir sonraki aşamada da muhtemelen kevlar'a geçerler ki bunlar gerçekten güzel gelişmeler.



Gelelim teknik özelliklerine:




Gördüğümüz gibi model tipik bir orta seviye, hatta alt-orta seviye desek daha doğru olur.







Yukarıda epey bir övdük şimdi de eleştirelim:



Bu kadar ince ve hafif bir telefon üretip de HD ekranla pazara sunmak nedir? 2K vs. beklemiyoruz tabii ama artık 1080p'den aşağısı da tavsiye listemizin dışarısında kalıyor. Yine ekranın kasaya oranı da haddinden fazla büyük. Artık bu kadar geniş kasalı telefonlara rastlamak güç akıllı telefon dünyasında. iPhone'u saymıyoruz çünkü Apple ana ekran tuşundan dolayı mecburen devam ediyor bu tasarıma.



Keza yongasetinde de hiç değilse Snapdragon 610 kullanılsa imiş. Bu arada gördüğümüz kadarıyla (eğer üzerinde yoksa, ki zannetmiyoruz) microSD yuvası da yok modelde. Gerçi inceliğine yorarsak anlaşılabilir bir şey bu.



Velhasıl genel toplam aldığımızda yine de iyi bir telefon olarak nitelendirebiliriz. Fiyat etiketi 999 TL, renk seçenekleri ise siyah ve beyaz. Özellikle beyaz olanı bronz renkli kasasıyla çok şık olmuş.







#casper
#android
#akıllı telefon
#Casper VIA V10
9 yıl önce