|

Chrome'dan RAM problemine çözüm

Chrome kullanıcılarının şikayetini Google sonunda duydu. Aşırı RAM tüketimi yüzünden kullanıcılarının canını iyice sıkan Chrome tarayıcısına, 6 Aralık tarihinde gelecek olan Chrome 55 güncellemesi ile çözüm getirilecek.

Yeni Şafak
12:00 - 10/10/2016 Monday
Güncelleme: 12:08 - 10/10/2016 Monday
Yeni Şafak
Google 6 Aralık tarihinde yayınlayacağı güncelleme ile Chrome tarayıcının tükettiği RAM miktarını yüzde 50 azaltacak.
Google 6 Aralık tarihinde yayınlayacağı güncelleme ile Chrome tarayıcının tükettiği RAM miktarını yüzde 50 azaltacak.

Dünya üzerinde Google'ın ilk sıralarda yer alan Chrome tarayıcısı ile başı dertte. Sistem belleğine çok yüklenen tarayıcı, rakiplerine nazaran aşırı RAM tükettiği için kullanıcılarının canını her geçen gün daha fazla sıkıyor. Kullanıcıların Chromla ilgili şikayetlerinin farkında olduğunu bildiren Google, soruna çözüm olacak bir güncelleme sunmaya hazırlanıyor.



'te yer alan habere göre Google Chrome, JavaScript kullanmayı düşünüyor. Böylece New York Times, Reddit ve YouTube'un da dahil olduğu test sitelerinde Chrome 53 sürümüne göre yüzde 50 daha az RAM kullanmayı hedefliyor. Yani Chrome kullanıcıları Chrome 55 sürümü ile RAM boyutu düşük cihazlarda kullanıcılarına büyük bir fayda sağlayacak.





Söz konusu güncellemeyi Google, 6 Aralık tarihinde bilgisayarlar kullanıcıları için sunacak. Lakin öncesinde kullanmak ve denemek isteyen Chrome kullanıcıları, ön sürüm kodunu çalıştırarak deneyimleme imkanı bulabilecek.







#Google
#Chrome
#Chrome 55
#RAM
8 years ago