|

Dijital Ofis dönemi başladı

Vodafone Türkiye’nin “dijital telekom operatörü” olma vizyonu doğrultusunda başlattığı “Dijital- Sen” programıyla çalışanlar, daha ofis binasına yaklaştıkları andan itibaren akıllı telefonları dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymayacakları yeni altyapının ilk adımı olarak, binaya ve katlara telefonu okutarak girme, yemekhaneden telefonu okutarak yemek alma gibi uygulamalar hayata geçti. Personelin, hem istedikleri saat aralıklarında, hem de haftanın bir günü şirket dışında istedikleri lokasyondan çalışabildiği Vodafone’da şimdi de “Agile” çalışma biçimi şirket içinde yaygınlaştırılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 00:58 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, 'Vodafone’luların hem işe alımdan emekliliğe kadar olan kariyer yolculuklarını, hem de bir iş gününde yaşadıkları deneyimi tek tek ele alarak, bir yandan dijitalleştirirken bir yan- dan da basitleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, 'Vodafone’luların hem işe alımdan emekliliğe kadar olan kariyer yolculuklarını, hem de bir iş gününde yaşadıkları deneyimi tek tek ele alarak, bir yandan dijitalleştirirken bir yan- dan da basitleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Dijital telekom operatörü olma vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone Türkiye, İnsan Kaynakları (İK) süreçlerinde de dijitalleşme yolculuğu başlattı. İşte şirketin bu yönde attığı adımlar:

* Bina giriş-çıkışlarında kart yerine telefon: Çalışanlar, şirketteki tüm ihtiyaçlarını telefonlarıyla yönetebiliyor. Bina giriş-çıkışlarında, katlara girişte ve yemekhaneden yemek alırken kimlik kartlarının yerine telefonlarını kullanabiliyor. Yakın zamanda da akıllı telefon üzerinden ofise gelmeden otoparkın dolu olup olmadığını görebilmek, binadaki ışıkları açıp kapatabilmek, havalandırma sistemini ayarlamak, öğlen yemek sırasını takip etmek ve yazıcıları kullanabilmek mümkün olacak. Toplantı odası, kuaför, spor salonu, terzi için de telefondan randevu ve bilgi alınabilecek.

* Mekân bağımsız çalışma imkânı: Vodafone’lular, dijitalleşmenin sağladığı esneklik sayesinde, hem istedikleri saat aralıklarında, hem de haftanın bir günü şirket dışında istedikleri lokasyondan çalışma imkânına sahip. Esnek çalışma sistemini desteklemek üzere şirket içinde esnek oturma düzenine de geçiliyor. Çalışanlara akıllı telefonları üzerinden ofis içindeki dolaplarını seçme, şifre belirleyip kendilerine tanımlama ve uzaktan açıp kapatma imkânı sağlanacak.

* Agile çalışma biçimi yaygınlaştırılıyor: Esnek oturma düzeni, Agile çalışma grupları için de önemli kolaylık sağlayacak. Vodafone, IT’de başlayan bu dönüşümü teknoloji ve insan kaynakları bünyesinde de yaygınlaştırarak 45 takıma kadar ulaştı. Yeni dönemde bu çalışma yöntemini dijital alanda da yaygınlaştırıyor ve geleceği şekillendirecek ve farklı yapıda çalışacak yeni ekipler kurmaya başlıyor.

* Uzaktan çalışma mümkün: Vodafone, lokasyon bağımsız esnek çalışma ve “Agile” çalışma uygulamalarını “Skype for Business” ile de dijital olarak destekliyor. Ayrıca, tüm dünyada 106 bin Vodafone çalışanını dijital platformda bir araya getiren Yammer uygulamasının kullanımını da destekliyor.

* İşe alım ve terfilerde kağıtsız dönem: Çalışanlara geçiş yapabilecekleri pozisyonları görme ve başvurma imkânı sunuluyor. Kişi başına 60 sayfayı bulan değerlendirme dokümanları artık tablet üzerinden sunuluyor. Dijital onay sayesinde iç atamalarda kağıt ve ıslak imza tamamen kaldırıldı. İşe alımlarda ön elemeler için adaylara yöneltilen soruların video formatında yanıtlanarak yüklenmesi talep ediliyor.

* Online ortamdan mevcut yan haklarda esneme: Çalışanlar, Esnek Yan Haklar ile mevcut yan haklarını esnetme, daha az kullandıkları yan hakları yan haklar ile kolayca değiştirebilme imkânı buluyor. Bu hizmet de online bir portal üzerinden sunuyor.

  • Tüm süreçler ve deneyim basitleştirildi
  • Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, şunları söyledi: “Hedefimiz, Vodafone’luların hem işe alımdan emekliliğe kadar olan kariyer yolculuklarını, hem de bir iş gününde yaşadıkları deneyimi tek tek ele alarak, bir yandan dijitalleştirirken bir yandan da basitleştirmek. Daha ofis binasına yaklaştığımız andan itibaren, telefonlarımız dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymayacağımız bir çalışma altyapısı kurmayı hedefliyoruz. Gün içinde pek çok işi akıllı telefonlar üzerinden daha kolay ve hızlı halletmeyi, daha önce günler sürebilen onay süreçlerinin telefon aracılığıyla anında ya da dakikalar içinde tamamlanabilmesini mümkün kılmak istiyoruz. ‘DijitalSen’ çatısı altında uygulamalarla daha sosyal, daha dinamik, daha keyifli bir deneyim sunan iş ortamını hedefliyoruz. ‘Farklı çalışan gruplarının katılımıyla düzenlediğimiz çalıştaylar doğrultusunda geliştiriyoruz. Bu yılın sonuna kadar, şirkete girişlerden çıkışlara kadar yapılan ve ihtiyaç duyulan tüm işleri mobil hale getirmeyi hedefliyoruz.”
#Vodafone
#Ofis
#Dijital ofis
6 yıl önce