|

Facebook'un gizli kalmış 5 özelliği

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağı Facebook'un bir çok özelliği bulunuyor. Birçoğumuz yalnızca fotoğraf ekleme veya durum güncellemesi için kullanıyoruz. Bu dev sosyal ağı gizli kalmış özelliklerini öğrendiğiniz zaman daha verimli olarak kullanabileceksiniz.

Yeni Şafak
14:23 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:24 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un 2 milyarı aşkın üyesi bulunuyor.
Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un 2 milyarı aşkın üyesi bulunuyor.

Facebook birçok farklı uygulamasıyla hayatımızı hem kolaylaştırıyor hem de ilginç bir hale getirebiliyor. Örneğin Facebook’tan yemek siparişi verebilir, ürününüzü tanıtabilir ve yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Görüldüğü gibi, bu dev sosyal medya ağı sadece arkadaşlarınızın yeni fotoğraflarını görebileceğiniz bir platform değil. Bunların yanı sıra daha birçok gizli kalmış özelliği de bulunuyor. Bu özellikleri sizler için derledik.

SMS mesajı ile durum güncellemesi:

Facebook SMS hizmeti ile telefonunuzdan internet bağlantısı olmasa da durum güncellemesi yapabilir veya bildirimleri alabilirsiniz. Bunu yapmak için, mobil ayarlarınızdaki SMS özelliğini aktif hale getirmelisiniz. Yapmanız gereken tek şey ise numaranızı Facebook’a kaydetmek.  

Görüntülenecek reklamları seçin:

Ana sayfada çıkan reklamlar bazen can sıkıcı olabiliyor. Bu nedenle Facebook kullanıcıların kendi istediği tarzda reklamlar görmesine izin veriyor. Bu özellik için ayarlar kısmındaki reklamlar bölümünden tercihleri kendi isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. 

Facebook verilerinizin bir kopyasını alın:

Facebook size sahip olduğu tüm verilerinizi indirme seçeneği sunuyor. Bu özellik ile daha önceden yaptığınız güncellemeler, resimleriniz ve uygulamalarınızı yedekleyebilirsiniz. Ayrıca şimdiye kadar tıkladığınız reklamlar, yüz tanıma verileriniz ve IP adresleriniz gibi bilgiler içerir. Facebook’un sizin hakkınızda ne kadar çok şey bildiğini görmek istiyorsanız yardım merkezinden indirebileceğiniz her şeyin tam listesini bulabilirsiniz. 

Verilerin tamamını indirmek için ayarlar sayfasında bulunan ‘Facebook verilerinin bir kopyasını indir’ seçeneğini tıklayın. 


Hesabınıza giriş-çıkışları takip edin:

Facebook’ta, hesabınıza giriş yapılan bilgisayarlar, işletim sistemleri ve lokasyonları takip edebileceğiniz bir bölüm bulunuyor. Bu özelliği hesap ayarlarınızdan aktif edebilirsiniz. Telefonunuz, tabletiniz veya bilgisayarınız çalınırsa bu özellik sayesinde hesaplarınızı o cihazlarda kapatabilirsiniz.  

Bir Facebook ‘varisi’ belirleme:

Facebook hesabınız siz kapatılmasını istemediğiniz sürece internette aktif olarak kalacaktır. Ayarlar bölümünden hesap varisi atayabilir veya hesabınızın silinmesini talep edebilirsiniz. 

#Facebook
#Sosyal medya
#internet
7 yıl önce