|

Google'dan sağlık hamlesi

Dünyanın en büyük arama motoru Google, sağlık çalışmaları için yeni bir satınalma gerçekleştirdi. Seattle merkezli Senosis firmasını bünyesine katan arama motoru bu konuyla ilgili daha önce de yatırımlar yapmıştı.

Yeni Şafak
16:49 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:00 - 14/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Senosis firması tarafından yapılan programlar kamera ile bebeklerde sarılık teşhisi yapabiliyor.
Senosis firması tarafından yapılan programlar kamera ile bebeklerde sarılık teşhisi yapabiliyor.

Google geçtiğimiz günlerde ek bir donanım duymadan sağlık koşullarını takip edebilen bir yazılım firması olan Senosis’i satın almıştı. Bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliği profesörü Shwetak Patel’in öncülük ettiği şirket bebeklerdeki sarılığı ve hemoglobin ölçümü yapmak için sadece telefon kamerasını kullanıyor.

Başka bir uygulama ise mikrofon ile astım ve kistik fibroz gibi akciğer sorunlarının teşhisine yardımcı oluyor. Sağlık kurumları tarafından onaylanırsa bu uygulamalar pahalı donanım, test laboratuvarlarına ihtiyaç duymadan gelişmekte olan ülkelerde sağlıklı yaşam çözümleri sunabilecek.

Bu satınalma ile Google dünya hakimiyeti planlarının bir parçası olan sağlık konularında mücadele çabalarını arttırmaya çalışacak gibi görünüyor. Google’ın yapay zekası DeepMind, göz rahatsızlıklarını tespit etmek için makine öğrenme teknolojisi üzerinde çalışıyor. Dünyanın en çok kullanılan arama motoru ayrıca kullanıcıların telefonlarındaki ve giyilebilir teknoloji ürünlerinde üzerinden toplanan verileri göz önünde bulunduracak.

Google satın aldığı Senosis şirketi ve 12 kişilik ekibini nereye yerleştireceği konusunda bir yorumda bulunmadı. GeekWire’ın haberine göre, Google dijital sağlık projesinin omurgasını oluşturmak için bu ekibi Seattle’da tutabilir.

#Google
#Senosis
#Sağlık
7 yıl önce