|

Google’dan yeni bir işletim sistemi: Brillo

Android ile birlikte mobil dünyanın çehresini tamamıyla değiştiren yazılım devi Google, şimdiyse yeni bir devrimin hazırlığında.

Yeni Şafak ve
11:53 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 08:54 - 22/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Google'ın üzerinde çalışmalar yürüttüğü 'Brillo' kod ismine sahip 'Nesnelerin İnterneti' kavramına yönelik geliştirilen yeni işletim sistemiyle birlikte temel hedefi, yakın gelecekte tamamıyla dijitalleşmesi beklenen dünyanın iletişim ihtiyacını karşılayabilmek.



Biraz daha detaya girmekte fayda var:

'Nesnelerin İnterneti'

dünyada teknolojinin bir sonraki çağı olarak öngörülen döneme/akıma verilen isim. Şöyle ki; bugünün penceresinden baktığımızda sanal dünyaya açılan kapıların (en azından ana akım düzeyinde) bilgisayar ve akıllı telefonlardan ibaret olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı evler, akıllı buzdolapları -hatta akıllı televizyonlar bile- vs. tipi ürün ve hizmetler ise henüz son derece kısıtlı bir kitlenin faydalanabildiği ileri teknoloji ürünleri. İşte 'Nesnelerin İnterneti' dönemi ile birlikte bugün kullandığımız pek çok ürünün internet üzerinden hem tek hem de çift yönlü biçimde haberleşme yetisine sahip olması öngörülüyor. Nihai hedef ise tüm dünyayı ve içerisindeki ürünleri devasa bir dijital ağ ile birbirine bağlamak. Hani Terminatör filmindeki makinelerin bilinçlenmesi temalı Skynet projesi var ya, işte kabaca ondan bahsediyoruz. Tabii umudumuz bunun filmdeki gibi insanlığa yok oluşa götürecek bir felaket senaryosu olarak değil, haberleşme sorununu tamamen ortadan kaldıracak, dahası insan ve eşyanın küresel bütünleşmesini sağlayacak hülasa insanların hayatını kolaylaştıracak bir şekilde vuku bulması.





Bu ek bilginin devamında haberimize dönecek olursak, işte Google'ın da geliştirmekte olduğu proje önümüzdeki yıllarda 'akıllanacak' ürünlere altyapı sağlayacak bir işletim sistemi. Buzdolapları, evler, kilitler, aydınlatma sistemleri, klimalar, fırınlar vb. gibi pek çok nesneye yönelik geliştirilen Brillo'ya yönelik detayların önümüzdeki günlerde düzenlenecek Google I/O etkinliği ile birlikte açıklanması bekleniyor.



#Google
#nesnelerin interneti
#internet
#sosyal ağ
#işletim sistemi
#android
9 yıl önce