|

Instagram'da çeviri dönemi başlıyor

Geçtiğimiz gün 500 milyon kullanıcı sayısına ulaşan fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram'a yeni bir özellik daha geliyor. Önümüzdeki aydan itibaren kullanıcılar yabancı dildeki gönderilerin metinlerini kendi dillerine çevirebilecek.

Yeni Şafak
11:05 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:05 - 23/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Instagram'a çeviri özelliği geliyor.
Instagram'a çeviri özelliği geliyor.

Popüler fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram bir yeniliğe daha kavuşuyor. Geçtiğimiz ay tasarımını baştan aşağı yenileyen ve bu konuda olumlu-olumsuz çok sayıda eleştiri alan Instagram'a artık çeviri yapma özelliği geliyor.



Instagram'ın kendi hesabı üzerinden yapılan duyuruda, önümüzdeki ay çeviri butonunun ekleneceği açıklandı. Böylece farklı dillerde paylaşım yapan kullanıcıların birbirleriyle daha iyi iletişim kurabileceğine vurgu yapıldı.





Bu yeni çeviri özelliği ile birlikte kullanıcılar yabancı dildeki metinleri bir buton sayesinde çevirebilecek. Diğer taraftan çeviri özelliğinin, yabancı dilde yapılan yorumlar için kullanılıp kullanılamayacağına dair bir açıklama yapılmadı.



Bildiğimiz üzere Twitter da yaklaşık 1,5 sene önce çeviri özelliğini getirmişti. Tweetleri Bing aracılığıyla kendi dilimize çevirebiliyoruz. İşte Instagram'ın yeni özelliği de buna benzer olacak.





#Instagram
#çeviri özelliği
8 yıl önce