|

MİT'çileri deşifre eden Odatv haber sitesine erişim engeli getirildi

Libya’da şehit olan MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin Odatv’de yayımlanan haber nedeniyle gözaltına alınan sitenin haber müdürü Barış Terkoğlu ile haberi yapan Hülya Kılınç, MİT Kanunu’nda yer alan ‘istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek’ suçundan tutuklandı. Odatv internet sitesi ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) kararıyla erişime engellendi.

07:42 - 6/03/2020 Cuma
Güncelleme: 07:48 - 6/03/2020 Cuma
Yeni Şafak
Odatv
Odatv

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Odatv internet sitesine erişim engeli getirildiğini açıkladı.

ERİŞİME KAPATILDI

  • OdaTV'ye Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç hakkında tutuklama kararı verilmesinin ardından erişim engeli getirildi.

İDARİ TEDBİR UYGULANMAKTADIR

İnternet tarayıcıları üzerinden odatv.com adresine girilmek istendiğinde,
'5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurulunun 05.03.2020 Tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır.'
uyarısının olduğu sayfaya ulaşılıyor.

'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, ve muhabir Hülya Kılınç savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmıştı. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilirken, yarın 10.00'da Çağlayan Adliyesi'nde ifade vereceği belirtildi.

HABERE DE ERİŞİM ENGELİ GELMİŞTİ

Libya'daki operasyonda yaşamını yitiren subayın Manisa'daki cenaze töreniyle ilgili habere İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği erişim engeli getirmişti.



#Odatv
#Barış Terkoğlu
#Barış Pehlivan
#MİT
#Libya
4 yıl önce