|

Telegram Telegraph ile blog işine girdi

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram şimdide blog platformu ile yepyeni bir hizmet sunmaya başladı. Bu yeni servis ile hızlı ve anonim bir şekilde yazı yayımlanabilecek.

Yeni Şafak
13:20 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:22 - 24/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Son dönemde anonim blog servislerine yenileri katılmaya devam ediyor. Telegram'ın

adını verdiği yeni servis üzerinden anonim bir şekilde giriş yapmadan yazı paylaşmak mümkün. Bunun için sosyal ağ hesaplarınızı da kullanmanıza gerek yok. Arayüzü ile popüler uygulamalardan

Medium'a çok benzeyen Telegraph, hız konusunda daha ön plana çıkıyor.

Telegraph üzerinden publish yani yayınla butonuna tıkladığınızda yazınız hemen yayınlanıyor. Yazıyı yayınladıktan sonra istenen sosyal medya sitesinde paylaşılabiliyor. Telegram'ın, Facebook'un Instant Articles özelliğine benzer biçimde çalışan yeni Instant View görünümüyle en iyi şekilde görünecek şekilde tasarlandığını da hatırlatalım.





TechCrunch'ın dikkat çektiği gibi, kullanıcı geçmişinin yokluğu nedeniyle, yayınlanmış yazıya olan bağlantıyı yanlışlıkla sildiğinizde, internet tarayıcısında çerezler etkin olmadığı takdirde yazının izini bulmak çok zor oluyor. Bu da önemli bir olumsuzluk olarak göze çarpıyor. Ayrıca anonim yapıda olması yalan haber yayıcıların ve trollerin ilgisini çekecek ve rahatsız edecek birçok içeriğin ortaya çıkmasına neden olacak gibi gözüküyor.



Geçen şubat ayı içerisinde şirketin kurucusu Pavel Durov 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştıklarını açıklamıştı. Fakat bu rakamlar Telegram, WhatsApp ve Messenger'ın çok gerisinde kalıyor. Şirket son zamanlarda oyunları da bünyesine eklemişti.

Üstelik Telegraph'ın tanıtımıyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında daha büyük ve ilgi çekici bir servisin müjdesi de verildi.



#telegram
#telegraph
#blog
#blog servisi
7 yıl önce