
Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/SDG’nin kontrolü kaybetmesinin ardından Rakka ve Tabka’da halk sokaklara döküldü. Örgüte ait semboller bir bir kaldırılırken, bölgede özgürlük sevinci yaşandı. PKK/SDG’nin çekildiği Tabka ilçesinde vatandaşlar, sevinç gösterileri düzenleyerek özgürlüğü kutladı. Rakka’da ise sokaklarda bayram havası hakim oldu. Halk, terör örgütünün bölgeden ayrılmasının ardından tekbirler getirerek mutluluğunu dile getirdi. Bölgedeki gelişmeleri aktaran Haber Global Muhabiri Mehmet Altunışık, Rakka halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Tekbirler eşliğinde karşılanan Altunışık’a vatandaşlar şeker atarak sevinç gösterisinde bulundu.
‘ADETA BAYRAM HAVASI’
‘ADETA BAYRAM HAVASI’
Yaşananları aktaran Altunışık, şu ifadeleri kullandı:
“Rakka halkı sokaklarda adeta bayram havası estiriyor. Üzerime şekerler yağıyor şu an. Gerçekten bunu beklemiyordum. Ama Rakka büyük bir mutluluk içerisinde. Halkın özgürlüğü doyasıya yaşadığını görüyoruz.”
Bölgede SDG’ye ait sembollerin kaldırılmaya devam ettiği, halkın ise uzun süredir yaşadığı baskının ardından özgürlük sevincini sokaklara taşıdığı gözlendi.
#Suriye
#Rakka
#Mehmet Altunışık
#PKK/SDG






