https://img.piri.net/piri/upload/3/2025/2/5/7166d046-f8otwdfdoin48s5h1jp3am.jpeg
10:09, 05/02/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 11:03, 05/02/2025, Çarşamba

Trump Netanyahu ile görüşmesi sonrası ağzındaki baklayı çıkardı: Gazze'yi devralıp bölgenin sahibi olacağız

ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze açıklaması tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Trump İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile kameralar karşısına geçti. Trump, Netanyahu’yu kapıda karşılarken; basın toplantısında skandal sözler sarf etti. ‘ABD, Gazze’yi devralacak’ diyen ABD Başkanı Trump, Gazze için kirli planını açıkladı. Trump konuşmasında, ‘Oraya sahip olacağız’ diyerek "ABD, Gazze Şeridi'ni devralacak ve orada bir iş yapacağız. Oraya sahip olacağız ve sahadaki tüm tehlikeli patlamamış bombaların ve diğer silahların sökülmesinden, yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağız." ifadelerini kullandı.

Donald Trump, konuşmasının devamında, Gazze'deki 1.8 milyon insanı zorla bölgeden ayırarak komşu ülkelerde inşa edilecek birden çok yeni yaşam alanına gideceğini ve orada daha iyi şekilde yaşayacağını savundu. Gazze'de ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarını söyleyen Trump, Gazze için,
"Bu barışı sağlayacağız ve orayı kalkındıracağız. Binlerce istihdam yaratacak ve tüm Orta Doğu'nun gurur duyacağı bir şey olacak."
yorumunu yaptı.

TRUMP’IN SKANDAL SÖZLERİNE HAMAS’TAN REST

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, yaptığı paylaşımda Trump'ın skandal sözlerine sert tepki gösterdi. Ebu Zuhri, açıklamasında
"Trump'ın, 'Gazze Şeridi halkının gitmekten başka çaresi yok.' şeklindeki açıklamalarını reddediyor, bunu bölgede kaos ve gerginlik yaratma reçetesi olarak görüyoruz."
ifadelerine yer verdi.

Trump ile görüşen Netanyahu 'İncil'den o kısmı hatırlattı: 'İsrail'in Gazze'de üç hedefi var'
Dünya
Trump ile görüşen Netanyahu 'İncil'den o kısmı hatırlattı: 'İsrail'in Gazze'de üç hedefi var'
Beyaz Saray'da utanç gecesi: Trump'tan katil Netanyahu'ya 'kahraman' muamelesi
Dünya
Beyaz Saray'da utanç gecesi: Trump'tan katil Netanyahu'ya 'kahraman' muamelesi
Trump’dan Gazze kasabı Netanyahu’ya büyük hürmet: Sandalyesini çekmeden oturmadı
Dünya
Trump’dan Gazze kasabı Netanyahu’ya büyük hürmet: Sandalyesini çekmeden oturmadı
Soykırımcı Netanyahu Trump'ı öve öve bitiremedi: “Sen İsrail’in Beyaz Saray’daki şimdiye kadar sahip olduğu en büyük dostusun”
Dünya
Soykırımcı Netanyahu Trump'ı öve öve bitiremedi: “Sen İsrail’in Beyaz Saray’daki şimdiye kadar sahip olduğu en büyük dostusun”


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026