16:17, 12/06/2025, PerşembeG: Güncelleme: 17:00, 12/06/2025, Perşembe
Hadis alimleri İstanbul’da bir araya geliyor: Sahîh-i Buhârî okutulacak
İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, asırlık ilim geleneğini yeniden canlandırarak Buhari Hadis Meclisini başlatıyor. 17 Haziran – 29 Haziran 2025 tarihleri arasında İstanbul’daki Yavuz Sultan Selim Camii'nde gerçekleştirilecek programa dünyanın dört bir yanından gelecek olan seçkin hadis âlimlerinin iştirakiyle Sahîh-i Buhârî okutulacak. Programa katılanlara senedli icazet belgesi verilecek.
İlmi ve sosyal alanda birçok alanda faaliyet yürüten İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, 13 gün sürecek Buhari Hadis Meclisi'ni 17 Haziran'da başlatıyor.
17 Haziran Salı gününden 29 Haziran Pazar gününe dek planlanan program, Tarîkat-ı Aliyye-i Nakşibendiyye Silsilesi’nin 36. halkası olan Mahmud Efendi Hazretlerine ithafen düzenleniyor.
Mecliste, dünyanın dört bir yanından gelecek olan seçkin hadis âlimlerinin iştirakiyle Sahîh-i Buhârî okutulacak ve katılımcılara senedli icazet diye belirtilen yeterlilik belgesi verilecek.
Vakıftan yapılan açıklamada, İslam dünyasında benzerine az rastlanan Hadis Meclisinin düzenlenmesindeki amacın; Müslümanların ortak mirası olan sünnet-i seniyyeyi anlamak, yaşamak ve yaşatmak arzusunun bir tezahürü olduğu vurgulandı.
Söz konusu programa katılmak için tıklayın ve başvurun.
tıklayın ve başvurun.


Gündem
İsmailağa aşevi hizmetlerini sürdürüyor: Her gün sıcak yemek üretip 100'e yakın noktaya teslim ediliyor

Hayat
İsmailağa Derneği ramazan ayında iyilik köprüsünü büyütüyor










