|
Sinemada bilet fiyatları indirilmeli

Sinema salonlarının kapalı olması meselesi sinemanın kanayan yarası. 1 Haziran’daki açılma kararı, sektör temsilcilerinin ‘hazır değiliz’ mesajı sonrası 1 Temmuz’a ertelendi. Geçen haftaki yazımızda salonların açılacağı döneme dair izleyicinin plan yapması gerektiğini ve özlediğimiz salonların kısa zamanda eski günlerine dönebilmesi için normalden çok sinemaya gidilmesinin şart olduğunu söylemiştik.

Şimdi de madalyonun diğer tarafına dikkat çekelim...

Sinema salonu işletmecileri, izleyicinin planlamasına katkı sağlamalı. Bunu yaparken de bilet fiyatlarında indirime gitmeli. Evet, uzun süre kapalı kalındığından ötürü ciddi zarar var ve işletmelerin kendine gelebilmesi için kar hedeflerinin tutturulması mühim. Ancak hem fedakarlık yapılmalı, hem de daha çok bilet satma gerçeği göz önünde bulundurularak bilet fiyatları düşürülmeli.

Salgın öncesi bilet fiyatları 15-35 lira bandında idi. Ortalama 20-25 TL olan fiyatlar özellikle öğrenciler için yüksek sayılırdı. Ve ailecek sinemaya gidecek olan dar gelirliler için hayli fazla fiyatlar... Düşünsenize; 4 kişilik bir aile sinemaya gitse 100 TL sadece bilete verilecek. Toplumun her kesiminin salgın sürecinde maddi sorun yaşadığını düşünürsek, fiyatların aynı standartta devam etmesinin kimseye faydası olmayacak.

25 TL’ye 20 bilet kesileceğine, 12,5 TL’ye 50 bilet kesilebilir. Fiyatların uygun olması kısa zamanda geniş kitleleri sinemaya çekebilir.

Sinema salonları bilet fiyatlarını düşürürse, izleyici de özlediği sinemada daha çok film izlerse eski günlere dönmemiz hızlanabilir. Daha çok bilet satmak film sahipleri için de ciddi motivasyon olur.

Olmaz mı? Neden olmasın?

#Sinema
#İzleyici
#Bilet
#Salgın
3 yıl önce
Sinemada bilet fiyatları indirilmeli
Barolar ve gerçek kimlikleri
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!