|
Amerika’dan masallar

ABD'nin, Ankara Büyükelçisi John Bass, bu aralar Türk medyasından yana bir hayli dertli ve şikayetçi görünüyor. Türkiye'de son haftalar içinde İstanbul ve Kayseri'de gerçekleştirilen PKK'nın taşeron olarak kullanıldığı küresel terör saldırıları ve Rus Büyükelçisi Karlov suikastı ile ABD'nin ilşkilendirilmesine çok içerlemiş. Bu iddiaları katiyetle reddettiğini, bu yorumları yazanların işaret edebilecekleri hiçbir kanıt hiçbir gerçek bulgu olmadığını iddia ederek, Türk medyasını tutarsız davranmakla suçlayıp ayar vermeyi de ihmal etmeyen Bass, maskeli fikir bazında değil gerçeklere ve kanıtlara dayanan habercilik yapılmasını istiyor. Bir de PKK'nın eylemlerini kınayarak PKK'ya akıldışı şiddet eylemlerine son verme çağrısıyla birlikte silah bırakmasını da istiyor. Herhalde takiyenin bu derece aşırısına PKK'lı teröristler de şaşırmışlardır. PKK'ya silah bırakması çağrısının samimiyetten uzak bir büyükelçinin görevi ile ilgili olmadığı aşikar. Samimiyetten bahsederken, Kongre'den teröristlere Stinger yardımı tasarısını geçirip ABD Başkanı'nın onayını beklemeden DSG örtüsü altında YPG'ye 7 helikopter silah gönderiliyor? ABD'li yetkililerin, Türkiye'ye YPG'nin Fırat'ın batısından doğusuna geçeceğine yönelik söz vermelerine rağmen YPG'yi Fırat'ın batısında kalması yönünde örtülü destekleyerek, Mümbiç'te silah mühimmat ve eğitim desteği veriliyor. Üstelik bir terör örgütünü ABD'in kara kuvvetleri olarak niteleyip, ABD Özel Kuvvetleri'ne mensup askerlerin üniformalarına terör örgütü YPG'nin arması takılmasında bir sakınca görülmüyor.



ABD Büyükelçisi Bass, ABD Dışişleri Başkanlığı Sözcüsü Mark Toner, örneğinde olduğu gibi, PKK'yı bir terör örgütü olarak gördüklerini ancak YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerine yönelik açıklamalarında PYD ye DSG çatısı altında silah yardımı yaptıklarını beyan etmişti. ABD yetkilileri ve Bass, YPG'nin terör örgütü olmadığı konusunda hem kendi kamuoyuna hem de uluslar arası kamuoyuna yalan söylüyorlar. Zira ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi'nin (NCTC)2013 yılında yayınladığı 'Terörle Mücadele Yıllığı'nda PYD/YPG'nin KONGRA-GEL (PKK) Suriye kolu olduğu belirtilirken 2014-2015 yıllarına ait belgelerde bu ifade bulunmuyor. 2015 yılındaki Terörle Mücadele Yıllığı'nın indeks kısmında PYD'nin ismi terör örgütleri listesinin 124. sayfasında yer aldığı belirtilmesine rağmen bu sayfaya bakıldığında PYD ile ilgili bir ifade ve bilgiye rastlanmıyor. Tam bir skandal. Çünkü ABD terör örgütü PYD'ye yardım ettiğini gizlemek için kendi çıkardığı terör örgütleri listesinde tahribat yaparak büyük bir pişkinlik ve dayatmayla Mümbiç'te PKK'nın Suriye kolunu güçlendirmeye devam ediyor. Zira El BAB'ı alan Türkiye yönünü Mümbiç'e çevirerek Afrin ve TelAbyad kantonlarının birleştirerek PKK devleti kurmak isteyen ABD'nin kara kuvvetleri PYD'yi Fıratın batısından doğusuna sürecek. Bu nedenle ABD ve NATO Türkiye'yi daha önceki darbe ve kalkışma süreçlerinde olduğu gibi içe kapatarak Suriye,Irak ve Ortadoğu'da etkisizleştirmek amacıyla Türkiye'de PKK/PYD FETÖ, DEAŞ, DHKP/C terör örgütlerini taşeron olarak kullanıp örtülü savaş yöntemleriyle Türkiye'ye saldırıyorlar. Ardı ardına gelen İstanbul, Kayseri küresel terör saldırıları ve Rus Büyükelçisi Karlov'a yapılan suikast aynı merkezin yani ABD ve NATO kaynaklı görünüyor.



Karlov suikastını gerçekleştiren polis üniforması giymiş tetikçinin FETÖ dolayısıyla GLADYO-B üyesi olduğu neredeyse kesinleşmiş durumda. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu suikast ve dış ayağı ile ilgili önemli bilgi ve belgelere ulaşıldığını açıkladı. GLADYO-B'nin veya FETÖ'cülerin ABD 'nin kontrolünde olduğu Türkiye'de FETÖ soruşturmalarını yürüten savcıların iddianamelerinde yer aldı. GLADYO tipi yapılar ise NATO'nun gölge orduları olarak, 1990'lı yıllarda Avrupa Parlamentosu'nda NATO ülkelerinin tümünde faaliyet gösteren bu yapıların tasfiyesi ile ilgili alınan kararlar bu yapıyı kısmen açık etmişti. Putin'in yakın çalışma arkadaşı Rusya Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frantz Klintsevich'in suikastın arkasında NATO gizli servislerinin olabileceği yönelik değerlendirmeleri, Putin'in Rus Gizli Servisi FSB'ye arka planda suikast emri vereni bulun talimatı Pensilvanya'daki terörist başını ve arkasındaki Gladyo merkezlerini yöneten Avrupa Müttefik Kuvvetler Baş Karargahı'nın Gizli Koordinasyon Komitesi'ni epey sıkıntıya sokacak. Ancak suikastın faturası şüphesiz GLADYO-B'de (FETÖ)çok başlar alırken, belki de NATO ve ABD'nin 15 Temmuz Kalkışması'ndaki rollerini de ortaya dökebilecek gelişmelere neden olacak. Bu nedenle Büyükelçi John Bass ve ABD Dışişleri Bakanı Kerry'in suçluluk psikolojisi içinde tedirgin ve rahatsızlık duyduk, açıklamaları gerçeklerden çok uluslararası diplomaside kanaatime göre kıvrak dönüşlere yönelik, Amerika'dan masallara işaret ediyor.


#ABD
#PKK
#FETÖ
#John Bass
7 yıl önce
Amerika’dan masallar
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık