|
FETÖ kumpasları bulaşıcı mı?

Son günlerin en manipülatif senaryosu veya kumpası Sözcü Gazetesi Baş Yazarı Rahmi Turan tarafından ortaya atıldı. Asparagas olduğu açıkça anlaşılan bu habere göre CHP’den önemli bir isim Beştepe’ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizlice görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu görüşmede CHP’li isme CHP’nin başına geçmesi için destek vaadinde bulunmuştu. Beklendiği gibi Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerince bu kumpas haber kesinlikle yalanlanmıştı. Ancak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu kumpas haberi doğrulayarak ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi dizayn etmek istediği” iftirası ve yalanını bir televizyon programında dile getirerek kamuoyunu aldatmaya çalışmıştı. Zira bu kumpas olayında arka arkaya yaşanan flaş gelişmeler ve itiraflar Kılıçdaroğlu’nun kumpastan haberi olduğunu ve bizzat içinde olduğunu açıkça ortaya koyuyordu. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nu yalan söylediği için suçlayarak yaptığı meydan okuma kumpas haberi köşesine taşıyan başta Rahmi Turan olmak üzere bu asparagas haberde ilişkisi olan kaynakların da ortaya dökülmelerine, deşifre olmalarına neden olmuştu. Gazeteci Rahmi Turan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gizlice görüşen kişinin CHP milletvekili Muharrem İnce olduğunu açıklamıştı. Kendisine bu bilgileri veren haber kaynağının Ankara’dan gelen 20 yıllık bir gazeteci arkadaşı olduğunu, Saray’a yakın bir çevreden olduğunu, ancak sarayın içinden olmadığını belirterek kaynağının yanılmış olduğunu düşündüğünü belirtmişti. Haber kaynağına güvendiği için pişman olduğunu da eklemişti.

Rahmi Turan’ın haber kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğu kendi kendini deşifre etmesiyle ortaya çıkmıştı. Talat Atilla da bu kumpas haberi kendi ifadesine göre CHP lideri KIlıçdaroğlu’na bir şekilde onaylatmış, doğruluğundan emin olmuştu. Talat Atilla’nın kaynağı bir CHP’liydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydan okuyan açıklaması sonrasında Talat Atilla kaynağını tekrar arayarak haberin doğruluğu sorgulattığını yüzde yüz doğruluğunu onaylatmasıyla içinde hiçbir şüphe kalmadığını belirtmişti. Ancak Talat Atilla’ya CHP’li kaynağından gelen kumpas haberde Muharrem İnce’nin Beştepe’ye giriş ve çıkış yaptığı iddia edilen iki aracın plakalarınınCumhurbaşkanlığı Külliyesi Ziyaretçi Kabul Programı’nda kaydının söz konusu olmadığı tespiti yapılmıştı. Üstelik, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı kayıtlarına göre bu plakalar mevcut dahi değildi. Gazeteci Talat Atilla kendisine CHP’li kaynağından gelen kumpas haber ile ilgili olarak nasıl oluyor da doğruluğundan yüzde 100 emin olabiliyor? Zira Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinin bu ziyaret ile ilgili açıklamaları ortada iken ve Muharrem İnce’nin de kendisine yapılan kumpasın arkasında Kılıçdaroğlu’nun da dahil olduğu CHP Genel Merkez merkezindeki çeteden bahsetmesi ne anlama geliyor? Yoksa Ak Parti CHP’yi dizayn ediyor örtüsü altında Pensivanya’nın CHP’yi dizayn etmesine yol mu veriliyor?

Kılıçdaroğlu CHP’sinin FETÖ ve PYD/PKK ve DHKP/C terör örgütleriyle olan sıcak ilişkileri tüm Türkiye’nin malumu. CHP ve FETÖ arasında özellikle 2012 yılından bügüne gelen süreçte kirli ittifaklar yapıldı. 17/25 Aralık darbe girişimi, yasa dışı dinlemeler, ve daha birçok konuda eli kanlı terör örgütüne destek çıkan CHP’nin son parti programında da FETÖ ile mücadeleye ilişkin hiçbir ifade yer almaması ilişkileri açıkça ortaya koyan önemli bir gelişme sanırım. Kılıçdaroğlu’nun 4 danışmanının da FETÖ’cü çıkması, parti içinde şimşek hızıyla yükselen bazı üst düzey yöneticilerin arkasında FETÖ olduğu iddiaları, Kasım 2019 da “Partim FETÖ’ye teslim oldu” dediği için ihraç edilen eski CHP’li Yılmaz Ateş olayı ibretlik gelişmelere mi işaret ediyor? Uzun zamandan bu yana FETÖ ile içli dışlı olan CHP bu son kumpası FETÖ ile birlikte mi kurdu, yoksa kumpasçılık FETÖ’den CHP’ye bulaştı mı?

#Rahmi Turan
#CHP
#Muharrem İnce
#Kemal Kılıçdaroğlu
4 yıl önce
FETÖ kumpasları bulaşıcı mı?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset