|
YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı?

Kılıçdaroğlu’nun örtülü kontrolündeki İbbhabercomtr trol sitesinin deşifre ettiği Yeniden Refah Partisi ve CHP’den özellikle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ortak seçim kampanyası için birlikte hareket etme kararı alındı. Bu karar sonrasında YRP İBB Başkan adayı Mehmet Altınöz’ün açık hava kampanyasını İBB üstlendi. Altınöz’ün afişleri ücretsiz olarak İstanbul genelinde İBB’ye ait reklam mecralarına yine İBB’ye iş yapan firmalar tarafından asıldı. Özellikle Beşiktaş, Üsküdar gibi birçok ilçede gece CHP afişlerini asan görevliler YRP afişlerini de astı. Güvenilir iddialara göre Ankara’daki aday tanıtım toplantısının masraflarını, otobüslere varıncaya kadar ulaşım giderlerini İBB bütçesinden İmamoğlu’nun karşıladığı iddia edilmişti. Yine güvenilir iddialara göre YRP’li üst düzey bir yönetici son gelişmelerden rahatsız olarak yaklaşık 40 kişiyle YRP’den istifa etmişti. Şanlı Urfa’nın YRP adayı M.Kasım Gülpınar ise DEM Partisi ile bir ilişkisi olmadığını iddia etti.


AK PARTİ İLE YRP ARASINDA İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDERKEN YRP’DEN ÜST DÜZEY BİR İSİM EKREM İMAMOĞLU İLE İKİ KEZ GÖRÜŞTÜ MÜ?

Öncelikle AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki görüşmeler devam ederken Ekrem İmamoğlu ile iki kez görüşen kişinin YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin olduğunu belirtelim. Bu görüşmelerden YRP lideri Fatih Erbakan’ın haberi olmadığı düşünülemez bile! O süreci hatırlarsak Yeniden Refah Partili üst düzey yöneticilerin AK Parti ile yaptıkları görüşmelerin bıçak gibi kesildiğinden dem vurarak AK Parti’yi İttifak konusunda kamuoyuna şikayet etmişlerdi. Bu durum bilinmediğinden AK Partinin neden YRP ile görüşmelere devam etmediğini sorgulamamıza neden olmuştu. AK Parti ile ittifak görüşmeleri yapılırken milli ve yerli olmayan PKK terör örgütünün Meclisteki uzantıları ile ittifak kurmak için ülke güvenliğimizden hangi tavizleri verdiklerini sır gibi saklayan PKK muhibleri ile YRP üst düzey yöneticilerinin ittifak görüşmelerinde bulunmaları şüphesiz AK Parti tarafından öğrenilmiş ve en üst düzeyde YRP ile ittifak görüşmeleri sonlandırılmıştı. Şüphesiz Başkan Erdoğan’ın YRP yetkililerini hedef alan ağır eleştirileri de bu nedendi!


SONAR ARAŞTIRMA BAŞKANI HAKAN BAYRAKÇI’NIN YRP CHP-DEM İTTİFAKINA ÇALIŞIYOR ANALİZİ!
Ünlü kamuoyu araştırmacısı, SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, Ahmet Hakan’ın programında yaptığı değerlendirmede,
“Urfa’da durum şöyle; AK Parti ile DEM yarışı var. AK Parti’ye seçimi kaybettirirse Yeniden Refah kaybettirir. Yeniden Refah direkt DEM’e hizmet ediyor”
diyerek, durumun vahametini ortaya koydu. Hakan Bayrakçı,
“Yeniden Refah’ın Şanlıurfa’da bir gücü var. AK Parti’ye 4-5 puan kaybettirse, seçimi DEM Parti alır Şanlıurfa’da”
şeklinde konuştu. “
CHP Şanlıurfa’da iyi tanınan Mahmut Tanal’ı aday çıkarmayarak, az tanınmış bir adayla DEM’in kazanması için çalışıyor. Yeniden Refah Partisi de kendisi kazanamıyor, AK Parti’ye kaybettirip DEM’in kazanmasını sağlayabilir”
değerlendirmesini yaptı.

BAK FATİH EKREM İMAMOĞLU İÇİN KİMİ PARTİDEN SÜRÜYORSUN?

Erbakan yaşasaydı “Cumhur İttifakını desteklerdi” dediği için YRP yönetimi tarafından disipline sevk ettiği Abdurrahman Akyüz’ün, merhum Erbakan’ın 30 yıllık yakın korumasıydı.

2024 yerel seçimine kendi adaylarıyla katılma kararı alan Fatih Erbakan, düşük oy oranıyla bir yandan CHP-DEM ittifakına hizmet ederken diğer yandan da tepki çeken kararlar alıyor.

Yeniden Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, katıldığı bir canlı yayında, merhum Erbakan Hoca’yı işaret ederek, “İstanbul’da tabii ki Cumhur İttifakı’nın adayının kazanması için bir yol izlerdi. Murat Kurum’u bir şekilde desteklemek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Akyüz, Fatih Erbakan yönetimindeki Yeniden Refah Partisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Akyüz’ün, “Görev ve yetki sınırlarını aşan açıklama” yaptığını belirten Yeniden Refah’a Milli Görüş camiasından tepki yağdı.


ŞEHİT YAZICIOĞLU’NUN MÜSLÜMANLARIN İKTİDARINA ENGEL OLDU DEDİRTMEM SÖZLERİNİ FATİH ERBAKAN HATIRLIYOR MU?

YRP Lideri Fatih Erbakan’ın AK Partiyi mahalli seçimlerde zora düşürecek bir konum alması sonrası Şehit Yazıcıoğlu’nun tarihi konuşmasını tekrar gündeme getirdi. Son dönemlerde Türk siyasetinde 'gayri milli’ her grubun AK Parti’ye karşı birlikte hareket etmesi, İstanbul seçimleri sürecinde iyice ayyukaya çıktı. Dış güçlerin üst aklından içerideki maşalarına, Kandil’den emir alanlarla kendi siyasi geleceklerini Türkiye’nin bekasının üzerinde tutanların birlikte hareket ettiği bu dönemde yaşananlar, 1996 yılında çekilmiş bir görüntüyü yeniden gündeme getirdi. 1996 Temmuz ayında dönemin BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı bu tarihi konuşmada hükümete destek vereceklerini şu tarihi konuşma ile açıklamıştı. “Müslümanların iktidarına engel oldu dedirtmem” Yazıcıoğlu’nun o konuşmada söylediği sözler ve Necmettin Erbakan’ın alkışı hem o günleri bir kez daha hatırlattı hem de Fatih Erbakan’ın bu yönde bazı yanlış kararlarını sorgulattı. Fatih Erbakan günümüzde izlediği Cumhur İttifakına karşı söylemlerle yerli ve milli olmayan para kuleleri operasyonları nedeni ile yıpranan İmamoğlu ve PKK’nın meclis uzantısı DEM Parti ile iş birliğinin deşifre olması nedeniyle mevcut siyasiler içinde Erdoğan sonrası için potansiyeli olan isimken liderlik şansını zora soktu değerlenmesi yapan yerli ve milli unsurlardan oluşan muhafazakar kesim Fatih Erbakan’ın son şansı olarak adaylarını Cumhur İttifakı lehine geri çekmesi durumunda seçmen nezdindeki imajının toparlanabileceğini ifade ediyorlar.

İstanbul’da seçimlerinde sonucu belirleyebilecek parti olarak görülen Yeniden Refah Partisi’nin adayı son dakika çekebileceği yönünde iddialar ortaya atılıyor. YRP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurahman Akyüz partisinin son dakika böyle bir karar alırsa şaşırmayacağını belirterek bomba bir iddia ortaya attı. İnşallah!

#siyaset
#CHP
#YRP
#DEM
#Bülent Orakoğlu
1 ay önce
YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı?
Düşman değiliz, aptalız diyorlar
Çalıştay bildirisindeki kamu mühendislerine ilişkin göze çarpanlar
Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail’e Doğu Akdeniz şoku!
Sofrayı kuran kaldırsın!
Adayların gözünden sınavsız itiraz hakemi olma fırsatı verilenler