|
Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmak için kimden işaret bekliyor?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında, AK Parti sıralarından yükselen “Cumhurbaşkanı adayı ol” sözlerine “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi” demesi siyaset gündemine bomba gibi düştü. Her ne kadar Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık koltuğunu kaptırmamak için aday olmayacağını düşünenler çoğunluktaysa da kimileri aday olmak için yurt dışından işaret beklediği iddiasını ortaya attılar. Kılıçdaroğlu FETÖ kasetiyle ‘’Genel Başkanlığa aday olduğu süreçte de bu görevi kabul etmeyeceğini ısrarla açıklarken ani bir değişimle CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturtulmuştu . Şimdi de adaylık konusunda’’ Benim adaylığıma benim karar vermem kadar yanlış bir şey olamaz. Bir ittifak oluşturduk, adı Millet İttifakı. Bu ittifakın hedefi de güçlendirilmiş parlamenter sistem. Meseleleri kişiye indirgemek yanlıştır... Kararı verecek olan Millet İttifakı’nın iradesidir.”Açıklamasıyla yine FETÖ tarafından Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtulmayı mı düşünmektedir. Bu düşüncesini millet iradesine saygılı bir lider havası ile örtmeye mi çalışmaktadır. Acaba Kılıçdaroğlu Millet iradesine mi güveniyor yoksa FETÖ destekli ABD’ye mi? Ya da 20 Ocak’ta ABD Başkanlık koltuğuna oturacak Biden’e mi?

Ortaya çıkan bazı gerçekler Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunu aldatmaya yönelik algı operasyonlarına işaret etmektedir. Biden 20 Ocak’ta ABD Başkanlığını Trump’tan devir-teslim yoluyla alacak. Biden seçimlerden önce aday olduğu süreçte Türkiye’deki iktidarın darbe yoluyla değil muhalefetin güçlendirerek düşürüleceğini açıklamıştı. Bu süreçte Kılıçdaroğlu başta olmak üzere diğer muhalefet partilerinden ciddi bir tepki gelmemişti. Kılıçdaroğlu 8’inci ayın ortalarında yaptığı açıklamada ‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden bir gelenekten geliyoruz. Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz. Çünkü bağımsızlık bizim karakterimizdir. Bu karakterden yola çıktık” dedi. Ancak bu açıklamalar doğru değil. Zira 17/25 Aralık’ta hukuk örtüsü altında FETÖ tarafından gerçekleştirilen, Polis-Yargı darbe girişiminden yalnızca 12 gün önce CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu ABD’deki 720 dernek ve vakfı bir çatı altında birleştiren Turkic Amerikan Alliance’nin Başkanı Faruk Taban, Kazım Öksüz ve diğer yöneticilerle toplantılarda bir araya gelindi. Brifing alındı. Daha sonra Kılıçdaroğlu Faruk Taban ve Kazım Öksüz ile baş başa görüştü. Bu görüşmede neler konuşuldu? Kılıçdaroğlu’na darbe sonrası Başbakanlık teklif edildi mi? Kılıçdaroğlu’nun dostlarımızla iktidar olacağız açıklaması genelde Millet İttifakı olarak düşünülmüştü. Yoksa Kılıçdaroğlu Biden’in FETÖ’cü dostlarını mı kastetmişti?

İŞTE JOE BİDEN’İN FETÖ’CÜ DOSTLARI

Başkan Erdoğan hakkında skandal ifadeler kullanan ABD Başkan adayı Joe Biden haklarında yakalama kararı olan FETÖ’nün ABD imamı Faruk Taban, Kemal Öksüz ve Burak Yeneroğlu ile samimi ilişkileri ve çok sayıda birlikte çekildikleri fotoğrafları da dikkat çekti. FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticileri Taban ve Öksüz, 17-25 Aralık kumpası öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nu Washington’da ağırladı. Biden, casusluk suçundan tutuklu Osman Kavala ile de 15 Temmuz darbe girişiminden 7 ay önce görüştü.

ABD BAŞKANI OLARAK BİDEN KILIÇDAROĞLUNA DESTEK VERSE SEÇİMİ KAZANABİLİR Mİ?

Kemal Kılıçdaroğlu Biden destekli Millet ittifakının adayı olarak Başkan Erdoğan’ın karşısına çıkarsa seçimi kazanabilir mi? Şüphesiz hayır binlerce kez hayır. Zira Türk Milleti ABD Başkanı BİDEN’e bel bağlamış bir adaya asla oy vermez. Özellikle de 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve iç savaş çıkarmaya yönelik orduya sızmış FETÖ’cü teröristlere destek verdiği aşikar olan Biden’e en fazla bir elin parmakları kadar oy çıkar. Biden, Kanlı 15 Temmuz başarısız darbe girişiminden yaklaşık 1 ay sonra Türkiye’ye gelmiş milyonların oluşturduğu Yenikapı ruhunun Erdoğan’a desteği karşısında şok olmuştu. ABD ve NATO destekli küresel bir saldırı olan 15 Temmuz Millet ve devlet işbirliğiyle akim bırakılmıştı. Milletin devletine sahip çıkması ikinci bir saldırının da önünü kesmiş FETÖ’nün arkasındaki azmettiricileri korkutmuştu.

Kılıçdaroğlu arkasına Biden’in desteğini alsa da almasa da Erdoğan karşısında hiçbir şansı yok. Cumhurbaşkanı profili var mı? Yok. Aslında yalnız Kılıçdaroğlu değil hiçbir adayın Erdoğan karşısında şansı yok. Erdoğan karizmatik kişiliği ile küresel bir lider. Devlet perspektifine sahip. Devletin geleneklerini işleyişini bilen başarılı bir lider. Benim halk arasında gördüğüm kadar Türkiye Erdoğan’dan asla vazgeçmez. Özellikle de başka ülkeler adına beşinci kol faaliyet yürüten CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için!!!!

#Kılıçdaroğlu
3 yıl önce
Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmak için kimden işaret bekliyor?
Bayraklı gangsterler!..
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?