
Şanghay İşbirliği Örgütü, Çin Halk Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan tarafından üye ülkeler arasında güvenin arttırılması, sınır bölgelerinin silahsızlandırılması ve bölgesel işbirliğinin teşvik edilmesi amacıyla 1996 yılında “Şanghay Beşlisi” adıyla kurulmuştur.
Diğer yandan Rusya ile ortak hareket eden Belarus’un da tam üye olması bekleniyor.
Şanghay İşbirliği Örgütü ile imzalanan Diyalog Ortağı statüsü ile Türkiye ile Şanghay İşbirliği Örgütü arasında bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve organize suçların önlenmesi ile ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliğinin geliştirmesi beklenmektedir.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.