Kalplerin karanlığı, karanlık kalplerin kararlılığı!

Fatma Barbarosoğlu
Fatma BarbarosoğluYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 01/04/2015, Çarşamba • Yeni Şafak Haber Merkezi
Kalplerin karanlığı, karanlık kalplerin kararlılığı!
Nasrettin Hoca kendi ölümünü büyük kıyamet, zevcesinin ölümünü küçük kıyamet olarak nitelendirmişti. Merhum, hayatta olsaydı ihtimal “ülkesel elektrik kesintisi”ni küçük kıyamet olarak adlandırırdı.
Daha şunun şurasında bir kaç gün önce “dünya saati”ni uygulamış, fazla ışıltılı mekanlarımızı gezegene ayak uydurup şöyle bir kapatır gibi yapmıştık.
Bilmiyorduk ki, “dünya saati” dışında üç vakte kadar bir de “Türkiye saati”miz olacak.
Dünyanın en birinci petrol üreticisi ülke bizmişiz gibi herkesin altında bir otomobil!
Malum havalı işleri seviyoruz. Esasa dair bir meselemiz yok. İmaj lazım bize, imaj dediğiniz de ışıksız, parıltısız, yaldızsız olmuyor tabii.
“Ülkesel elektrik kesintisi”nden alınacak dersler:

1-Herkes ve de her şey neye bağlıymış? Enerjiye. Yer altı kaynakları konusunda enerji açısından nasipsiz olan necip memleketimizde, onu bunu vatan haini ilan edeceğimize öncelikle enerji tasarrufu konusunda hiç de tutumlu olmayan kendi nefsimizi vatan haini kabul edelim.
Merkezi ısıtma, 15 derece İstanbul ikliminde mekanları hamam gibi ısıtıyor, yandım Allah diyenler soğutucuları açıyor. Bkz kamu binaları.
2-Metro istasyonları elektrik kesintisi ihtimaline göre yeniden düzenlenmeli. Jeneratörlerin devreye geç girme ihtimaline karşı, kamusal mekanlarda B planı devreye sokulmak üzere hazır tutulmalı.
3-Elektrik kesintisinin olduğu saatlerde Berkin Elvan’ın ölümüne dair soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması, iki olayın aynı zamana denk gelmesi olayın kör bir tesadüf olmadığı tezini anlamlı kılıyor. Üstelik DHKP-C bıçak sırtı ilerleyen günlerde en kritik noktalara eylem gerçekleştirmesi ile bilinen bir terör örgütü. Silahın elektrik kesintisinden yararlanılarak içeri sokulup sokulmadığı üç vakte kadar ortaya çıkacaktır elbet. Fakat şu konuda basiret sahibi kişiler olarak anlaşabilmemiz gerekiyor:
Kötü olan kötüdür. Eylemin kötülüğü eylem ile alakalıdır, eylemi yapanın kimliği ile değil. Savcıyı mesela IŞİD militanları rehin almış olsa idi olaya bakış açınız ne olacaksa sol terör örgütüne de bakışınız aynı olmak zorunda.
4-Bir kez daha kötüye hep beraber kötü diyemedik. Terörü meşrulaştırmak için bir çocuğun ölümünün bu kadar kullanışlı hale getirilmesi “sosyal demokrat hassasiyetinize” neden dokunmuyor! Berkin Elvan’ın babası “sadece adalet” isterken, keyfi yerinde “ekran yüzleri” rehin alınan savcıyı ölüme göndermeye neden bu kadar istekli!
5-Ülkenin karanlığı kötü elbet. Ne ki dört bir yan elektrikler gelince aydınlanacak. Yaşadığımız karanlık sadece maddi ya da teknik değil. “Ülkesel elektrik kesintisi” bazı kalplerin ne kadar karanlık olduğunu da ortaya çıkardı. Rehin alınan savcının ölümünü maç heyecanı içinde yazan tivitırcılar mesela...
Kalplerin karanlığı ve karanlık kalplerin kararlılığı konusunda ne yapacağımıza dair acilen düşünmemiz gerekiyor.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026