|
Güneş alerjisine dikkat

Alerjik bir bünyeye sahipseniz ve güneşe çıktığınızda cildinizde kızarıklık ve kaşıntı olunuyorsa yiyeceklerinizi özenle seçin. A ve C vitaminleri ile likopen maddesi, alerjik ciltleri güneşin etkisinden korur. Beslenmemizin yanısıra güneşe çıkarken yüksek faktörlü güneş kremleri sürün. Bu tür ürünler cildin korunma mekanizmasını güçlendirir.

Farkında olmadan güneşte fazla kalmış olabilirsiniz. Cildiniz kızarıp yanabilir, hatta soyulabilir. Böyle durumlarda yaz meyveleri can simidi gibidir.

Çilek maskesi

1 kase çileği ayıklayıp yıkayın ve robotta ezin. Güneşten yanmış cildinize sürüp yarım saat bekletin. Ilık su ile yıkayıp havlu ile tampon yapın.

Çay maskesi

2 su bardağı suyu kaynatın. İçine 2 poşet çay ilave edip 10 dk. bekletin. Temiz bir bez parçasını çaya batırıp yanık bölge üzerine sürün. Duru su ile yıkayıp kurulayın.

Salatalık maskesi

Salatalığı soymadan yıkayıp ince ince dilimleyin. Salatalık dilimlerini yanık bölge ve yüzünüze yapıştırıp bekletin. Canlandırıcı etkisini anında hissedeceksiniz.

Zeytinyağlı kabak

MALZEMELER: 3 tane kabak, 2 tane domates, 1 tane soğan, 5 diş sarmısak, 2 çorba kaşığı pirinç, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, yarım demet dereotu.

HAZIRLANIŞI: Sıvı yağ tencerede kızdırılıp yemeklik doğranmış soğanlar eklenir. Pembeleşene kadar kavrulur. Domatesler küp küp doğranıp soğana eklenir. Domatesler suyunu çekene dek pişirilir. Kabaklar temizlenip halka halka doğranıp sarmısakla birlikte tencereye alınır. Pirinçler ve tuz eklenip pirinçler uzuyana dek pişirilir. Soğuyunca kıyılmış dereotu ile süslenip servis yapılır.

23 yıl önce
Güneş alerjisine dikkat
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’