|
Teşekkürler!

Değerli okurlarım, tamamen sağlıklı, ekonomik ve pratik beslenmeyi düşünerek hazırlayıp sizlerin beğenisine sunduğum kitabıma göstermiş olduğunuz ilgiye çok teşekkürler. Her tarifi özenle hazırlanıp, denenmiş olduğu için başarılı sonuçlar aldığınızı bana iletmeniz beni çok memnun ediyor. Ayrıca her tarifin malzemesi hemen hemen her mutfakta bulunabilir, ekonomik malzemeler olduğunu söylemeniz, tariflerimin lezzetini bu kadar övmeniz beni çok gururlandırıyor. Birçok okur ve izleyicimden kitabımızın nerelerde bulabileceğinize dair sorular aldım. Kitabımız ülkemizin birçok ilinde hemen hemen bütün kitapçılarda var. Ancak bulamayanlar için de kitap talep etme telefonunu bugün sizlere yazıyorum. Hepinize sonsuz teşekkürlerimle.

Gülsen Ortaç''la Diyet Yemekleri / Nehir Yayınları Tel: 0212 512 07 49 - 512 10 93

Közlenmiş patlıcan çorbası

MALZEMELER: 3 adet közlenmiş patlıcan, 2 adet havuç, 1 adet soğan, 1 litre tavuk suyu, tuz, karabiber, 1 çay bardağı çiğ krema.

YAPILIŞI: Közlenmiş patlıcanlar incecik kesilir. Soğanlar ve havuçlar da incecik doğranır. Tencereye alınıp tavuk suyu eklenir. Sebzeler yumuşayana dek pişirilip blendırdan geçirilir. Tencereye tekrar alınır. Tuz, karabiber eklenir. Çiğ krema yavaş yavaş boşaltılarak karıştırılır. 1-2 taşım kaynatılıp rendelenmiş kaşar peyniri ile servis yapılır. Eğer süsleyip servis yapmak isterseniz 1 patlıcanı incecik doğrayıp sıvı yağda iyice kızartın. Çorbanın üzerine ekleyip öyle servis yapın.

23 yıl önce
Teşekkürler!
Haftanın ekonomik özeti ve beklentiler
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü