
Senaryo demişken, malum, ABD senaryoları pek sever. Karıştırmak istediği bölgelerle ilgili önce Washington'da senaryolar yazar ve ona göre simülasyonlar yapar. Hürriyet Gazetesi Washington temsilcisi Tolga Tanış'ın POTUS ve BEYEFENDİ adlı kitabında çok tanıdık bir ABD senaryosu yer alıyor.
Liberallerin Brookings, Cumhuriyetçilerin American Enterprise ile Savaş Çalışanları enstitüleri tarafından yapılan simülasyonda, Türkiye'nin hangi şartlarda savaşa sokulabileceği senaryosu oynandı
.
Senaryo gereği Türkiye'yi Suriye'ye girmeye zorlamak için önce Suriye'de öldürülen insan sayısı arttırılıyor. Ancak Türkiye girmeye yanaşmıyor
.
Suriye'de insanlar yılladır öldürülüyor. Milyonlarca mülteci var ve Gaziantep başta olmak üzere Türkiye'nin büyük kentlerinde bombalar patlatıldı. Yüzlerce insanımız şehit edildi.
.
Bu senaryoya göre
Senaryoda bahsedilen bir ilimiz daha var.
. Şimdi daha iyi anlıyoruz bu gösterilerin hangi senaryoya hizmet ettiğini. CHP'nin Kahramanmaraş merakını da bu bağlamda değerlendirmekte fayda var. Zira Sayın Kılıçdaroğlu'nun son il başkanları toplantısını Kahramanmaraş'ta yapmış olmasını iyi irdelemek lazım.
Şimdi yeni bir tiyatronun arifesindeyiz. Daha doğrusu Musul tiyatrosunun ikinci sahnesi planlanıyor. İlki malum, 2014'ün Haziran ayında IŞİD'li teröristler pikaplarla Musul'u işgal etti.
Dolayısıyla IŞİD'i ancak bu yöntemle silahlandırabilirdi.
IŞİD, bu tiyatro sayesinde dünyanın en zengin ve en güçlü silahlarına sahip terör örgütü haline geldi. Yalnız bir sahne çok önemli. Iraklı askerler kaçarken üniformalarını çıkartıp don-atlet kaçtılar. Bu sahne senaryo gereği miydi, yoksa doğaçlama mı oldu? Doğrusu çok merak ediyorum.
Musul tiyatrosunun ilk sahnesi Türkiye'ye yönelik olduğu gibi ikinci senaryosu da Türkiye'ye yöneliktir. İlk sahnede 49 başkonsolosluk görevlimizi rehin alarak, Türkiye'nin elini kolunu bağlayıp, bölgede istedikleri gibi at koşturdular.
ABD'nin IŞİD'i bitirmek gibi bir niyetinin asla olmadığını bildiğim için Musul sahnesinin ikinci perdesini çok merak ediyordum ki Washington Post imdadıma yetişti.
IŞİD'in Suriye'de takviye güce ihtiyacı var. Hem de Irak ordusundan alınan ABD silahlarıyla birlikte. Bu senaryo da çok tanıdık. Esed tarihi Palmira şehrini tek kurşun sıkmadan IŞİD'e teslim etmişti. Sonra zamanı gelince yine tek kurşun sıkmadan geri almıştı. Oradaki IŞİD militanları ne olmuştu?
.
Bu yazdıklarımdan Musul'da hiç çatışma olmayacak anlamı çıkmaz. IŞİD nereye sokulduysa oranın demografik yapısı değiştirildi
Görüldüğü gibi bölgemizde her şey senaryodan ibaret. Gerçek olan tek şey Türkiye düşmanlığı.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.