|
İçerideki Elemanlar, nasıl “büyük yankı!” uyandırıyor?
Papa Françesko, Mart ayının ilk haftasında “ağzındaki baklayı çıkardığında” Türkiye'deki Vatikan muhiplerinin alayı dillerini yutmuşlardı. Arjantinli Papa, ne demişti? “
! Avrupa tarih boyunca birçok kez istilaya uğradı, fakat üstesinden geldi. Birlik olarak mülteci krizinin üstesinden gelebiliriz.”


*


Papa, “Arap istilası” derken aynı zamanda “Müslüman istilası” da demiş oluyordu!



Vatikan, aynen İsrail-ABD ve AB devletleri gibi Zalim diktatör Esed'in Müslüman halkı bombalarla katletmesine Suriye'de dört yüz binden fazla insanın öldürülmesine itina ile seyirci kaldı.



Dahası, el altından destek verdi. Hakiki yüzü budur!



*


Katoliklerin lideri Françesko, Suriyeli mültecilerle ilgili şu “İstila” lafının ardından güç durumda kaldı.



Vatikan'daki “ikiyüzlüler” baktılar ki olmuyor; hiç vakit kaybetmeden “halkla ilişkiler” çalışmasına, şirin görünme “ayaklarına” başladılar!



“Papa, İtalya'daki bir mültecinin ayağını öptü, sonraki istasyonda on iki mültecinin ayaklarını yıkadı!” yollu tiyatro gösterileri birbirini izledi!



Vatikan Tiyatrosu, bu defa Ege'deki Midilli adasında kuruldu:



Papa, bazı mültecilerle Midilli'de buluştu. Sonrasında üç Suriyeli aileyi de uçağına alarak Vatikan'a götürdü!



*


Şam Rejimi'nin destekçisi Ecnebi Hürriyet, Papa'nın yanına Fener Patriği Bartolomeos'u alarak gerçekleştirdiği Midilli şovuna iki gündür birinci sayfasından alkış tutuyor!



Bağımsız Müslüman Türkiye'nin düşmanı Hürriyet'teki “Dünyanın gözünü Ege'ye çevirdiler” başlığının altında şu parlatma cümlesi okunuyordu:



“Hıristiyanların iki dini lideri Papa Françesko ile Fener Patriği Bartolomeos'un Midilli'de mültecilerle buluşması büyük yankı uyandırdı.”



Hürriyet, ikiyüzlü Vatikan'ın “halkla ilişkiler” gösterisine balıklama atladı. Papa ile Patriğe cila attı!



Türkiye, Suriyeli mültecilere kapılarını açtığında, “iki buçuk milyondan fazla” sığınmacıyı kucakladığında…



Ecnebi Hürriyet, bundan büyük bir rahatsızlık duymuş ve Ankara'ya söylemediğini bırakmamıştı!



Gazetenin eski kaptanı Gladyo'cu Ertuğrul halen daha “Sığınmacılar krizi, Erdoğan'ın Esad karşıtlarına verdiği destekle patladı” diyerek gözbağcılık yapıyor. Ertuğrul'un sevgili Avrupa'sı muhaliflere değil Şam Rejimi'ne destek verdiği halde, neden mülteciler Avrupa ülkelerine de akın ediyorlar? Sadece bu soru bile “görevli” Ertuğrul Özbild'i ilzam etmeye yetiyor!



*


Baronsal Hürriyet'in baş tacı yaptığı Papa Françesko, geçtiğimiz Şubat ayında Küba'nın başkenti Havana'da Rus Ortodoks Kilisesi'nin Patriği Kirill ile buluştu.



Katolik ve Ortodoks liderler, 962 yıl aradan sonra bir araya gelmişlerdi! Buluşma, “Hıristiyanların bu iki kilisesi arasındaki bin yıla yaklaşan bölünmenin sona erdirilmesi” anlamına geliyordu!



Adı konulmamış bir dünya savaşının devam ettiği bir dönemde Papa ile Patrik “kime karşı” bir araya geliyordu?



Doğan Medyası'nın; Türkiye'nin lokomotifliğini yaptığı 200 bin kişilik İslam Ordusu'nun kurulmasına, ardından tatbikat yapmasına ve dahi Suriye'deki savaş için gardını almasına karşı gözlerini fal taşı gibi kapatması yeterince öğreticiydi!



*


Zamanında, Katolik ve Ortodoks kiliseleri arasındaki bağlantıları temin eden Suriye Ortodoks Kilisesi'nin başı Mor Athanasius Samuel'dir! (1909-1995)



Şam Rejimi'yle/Nusayrilerle de çok yakın ilişki içinde olan bu kilise, 1989 ve 1991 yıllarında iki defa Türkiye'yi PKK terör örgütü ile mücadelesinden dolayı AB'ye şikâyet etmişti! Avrupa Birliği, ilk günden itibaren PKK'ya kol kanat gerdi. En son, AB'nin merkezi Brüksel'de PKK'lılar polisin himayesinde çadır kurdular, paçavralarını o çadıra astılar!



*


Midilli adasında Katoliklerin lideri Françesko ile “şov yapan” Fener Rum Ortodoks Patriği Bartolomeos, ilk defa 4 Nisan 1996'da (Polat Rönesans Otel'de) Paralel Mister Locaefendi ile bir araya gelmişti! O buluşma, bir Vatikan Projesi olan “Dinlerarası Diyalog” kapsamında gerçekleşti.



1996 yılı bitmeden, Patrik Bartolomeos Locaefendi ile ikinci kez bu defa geniş katılımlı bir “diyalog” programında buluştu. Orada, Patrik kürsüye çıkmış ve “Sayın hocamızla birbirimizi çok seviyoruz” demişti!



9 Şubat 1998'de ise Locaefendi beraberindeki A.Kaya ve İ. İşbilen'le birlikte Vatikan'da dönemin Papa'sı İkinci Jean Paul'ü ziyaret edip Dinlerarası Diyalog projesine olan “bağlılığını” duyurdu. Paralel ziyaretçiler arasında Papa'nın elini öpmeyen kalmamıştı.



Mister Locaefendi'nin Vatikan ziyaretini organize eden mi?



ABD'nin Ankara'daki eski büyükelçisi ve CIA mensubu Morton Abramowitz'dir!


#vatikan
#Papa Françesko
#Fener Rum Ortodoks Patriği Bartolomeos
#Abramowitz
#Katolik ve Ortodoks kiliseleri
#Doğan Medyası
٪d سنوات قبل
İçerideki Elemanlar, nasıl “büyük yankı!” uyandırıyor?
Dünyanın kırıldığım yeri
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi