|
ABD, ne zaman “demokrasi”den söz etse…

Haydut Devlet’in Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “ABD’nin Venezuela halkıyla dayanışması ve dahi demokrasiye saygısının gereği Juan Guaido’yu geçici cumhurbaşkanı olarak tanıdığını” söyledi.



“Büyük Şeytan” ABD; ne zaman “demokrasi”den söz etse, çökmek istediği ülkeye ya darbe girişiminde bulunur yahut o ülkeye bomba yağdırır!

“Demokrasi” ABD için sadece illüzyondan ibaret bir kavramdır…

ABD’nin “kontrol edemediği veya kontrolünden çıkan” bir ülkede seçimle işbaşına gelmiş bir iktidar, kafadan HEDEF haline gelir.

ABD için, herhangi bir ülkedeki seçimler “sadece Amerikancı bir yönetimi işbaşına getirmeye yararsa” ancak o vakit “o seçimler meşru”dur!

***

“Darbe” mi, ABD ile eş anlamlı bir sözcüktür…

CIA’in 1953’te İran’da darbe yaptığını, ilk kez bir ABD Başkanı (Obama) 2009’da itiraf etmek zorunda kalmıştı…

Türkiye’de 27 Mayıs’tan 12 Mart’a, 12 Eylül’den 28 Şubat’a kadar (1960-1997 arası) seri darbeler…

2007 yılında 27 Nisan e-muhtırası; 2013’te Gezi Kalkışması ile 17-25 Aralık darbe girişimi; 2016’da ise aziz vatanımızı işgal etmek gayesiyle 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü: Tamamının ardında, ABD vardır!

2013 yılında Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’yi deviren Sisi; Amerika (ve İsrail’in) piyonu olarak sahne almış bir darbecidir.

DARBE EMRİNİ VEREN TRUMP

Latin Amerika’da ise Arjantin’den Nikaragua’ya, Şili’den Panama’ya kadar birçok ülkede darbe yapan Haydut Devlet ABD, son dönemde Venezuela’yı hedef aldı…

Nicolas Maduro “Washington Post’un bile darbe teşebbüsü emrini 22 Ocak’ta Guaido’ya bizzat Başkan Trump’ın verdiğini yazdığına” dikkat çekti!

KOVBOYLARIN DARBECİ DÜZENİ

Western filmlerinde kovboyculukla işe başlayıp neticede Beyaz Saray’a kadar çıkan Ronald Reagan, “Sarı Kovboy” Trump’ın favori başkanıydı…

İki dönemli ABD Başkanlığı sırasında Reagan’ın danışmanları arasında yer almış olan Mr. Edward Luttwak’ın 1969’da ABD’de yayınlanan “Darbenin El Kitabı” diye tanımlanabilecek kitabı, Türkiye’de 1996’da Yaba Yayınları’ndan “Bir Uzman’ın Gözüyle Darbe” adıyla çıkmıştır.

İşte Bu Luttwak; 15 Temmuz’daki FETÖ darbe kalkışmasını “strateji eksikliğine” bağlamıştı ve de darbenin başarısızlığa uğramasından dolayı “hayal kırıklığı yaşayanlar” arasındaydı!

DARBECİ AB’NİN ÜLTİMATOMU

ABD’nin yanı sıra Terör Devleti İsrail ile Avrupa Birliği de Juan Guaido’yu destekliyor; Venezuela’da “darbe”den fal tutuyorlar…

Maduro, “Avrupa devletlerinin Venezuela için Donald Trump’ın ağzının içine baktığını ve küstahça ültimatom verdiklerini” söylüyor!

AB’nin önde gelen ülkeleri, Venezuela’ya “yeni bir seçim yapılması için” sekiz gün süre tanıdılar:

“Aksi takdirde Guadio’yu cumhurbaşkanı olarak tanıyacaklarmış!”

Nereden baksanız tutarsızlık! Daha geçen sene Mayıs’ta yapılan seçimlerde yüzde 67 oy ile Başkan seçilen Maduro, AB’ye göre “gayrı meşru” Haydut Devlet ABD tarafından bir darbeyle Venezuela’ya Başkan olarak atanmak istenilen Guadio meşru, ha!

Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin Sisi tarafından devrilmesini alkışlayan ve o vakit seçimi asla dert etmeyen yine bu Kahpe Avrupa Birliği idi!

Yani, aslında nedir? Avrupa Birliği’nin Kriterleri arasında “darbecilere destek” ilk sıradadır! İçerideki AB/ABD/İsrail muhipleri ve fanatikleri; Mısır’daki Sisi darbesini desteklediler. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki Darbe Kalkışması berhava olduğu için de bunalıma girdiler!

İÇERİDEKİ İLİŞTİRİLMİŞLER

Şimdilerde ise Venezuela’da “ABD, şu Maduro’yu hele bir devirsin…” diye beklenti içindeler…

Türkiye, Venezuela’da Maduro’ya candan destek verdiği için de; Batı Putçuları’nın alayı çıldırıyorlar!

AYAKTA UYUYANLAR

Cuma günkü yazımızda Fetullah Locaefendi’nin Uğur Mumcu Suikastı’ndan bir hafta evvel (17 Ocak 1993’te) İzmir Bozyaka Yurdu’nda “dar çerçevedeki” bir sohbette sarf ettiği dehşetengiz cümleler de yer almıştı:

İşte bu sohbete/hadiseye tanıklık eden, 1995’te Fetullahçılardan kopmuş olan ve sonrasında Paralel Polislerin sürekli hedefi haline gelmiş bir doktorun 2014 yılında “ilk kez” anlattıklarını içeren bilgilerdi.

Bu Satırların Yazarı; ekranlarda 2014 yılından beri bunları defalarca dile getirdi; ayrıca birkaç kez de bu sütunda “işbu doktorun tanıklık ettiği sözleri” yazdı…

Bir internet sitesinde “Yıllar sonra açıkladı” gibi istifham uyandırmaya yeltenen “boş laflar” edenler oldu: Bazıları odalarında bile değil ayakta uyuyorlar! Maksat gazetecilikse, sahi “beş yıldır neredeydiler?”

#ABD
#Mike Pompeo
#Juan Guaido
#Demokrasi
#Darbe
#CIA
#FETÖ
5 yıl önce
ABD, ne zaman “demokrasi”den söz etse…
Forrest Gump"lar ülkesine doğru...
Kasabanın büyük sırrı!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm