|
Postkorona süreci küresel kaosu ve ABD’nin kritikleşen konumu

ABD seçimleri, Türk televizyonlarından ân be ân, canlı verilmişti 2016 seçimlerinde sabaha kadar...

2020 seçimlerinde hem seçim sisteminde değişiklik yaşandığı hem de bu seçimler ABD’nin küresel güç olma özelliğini yitirmeye başladığı apaşikâr ortaya çıktığı, bu durumun ABD’yi beklenmedik kaosların eşiğine sürükleyeceği düşünülen Amerikan tarihinin en kritik seçimlerinden biri olarak kabul edildiği için kesin seçim sonuçları alınıncaya kadar canlı yayınlar sürecek...

SİSTEMİN ADAMI BAŞKAN OLACAK!

Dünyanın en güçlü ülkesinin seçimlerinin canlı verilmesi bir şekilde anlaşılabilir bir şeydir. Bu seçimlerin sonuçları, yukarıda sözünü ettiğim sebeplerden ötürü, hemen alınamadı, muhtemelen bir hafta daha alınamayacak ve kuvvetle muhtemel karakolda sonuçlanacak ve karakol sonuçlarına göre açıklanacak!

Müesses nizamın sahipleri karakolda Yankee’lik yapacak ve işlerini en iyi yapacak adayı Başkan ilan edecek!

O yüzden bizim televizyonlar naklen Amerika’dan yayın yapacak en az bir hafta!

Türk televizyonlarının ne kadar çok Amerikan muhibbi ya da celladına âşık türediler oldukları daha çok ortaya çıkacak. Bu da ilerleyen günlerde milleti çileden çıkaracak! (Millet, çileden çıkacak mı gerçekten!?)

Bütün televizyonların ekranlarının Amerikan seçimlerine ayarlanması, hem düşünme melekelerinin iptali ve ayartıcılığın tavan yapması anlamında “pornografi”nin zaferi olması hem de Amerika’yı da, küresel sistemin işleyişini de minimum ölçüde de olsa açıklamaya yetmeyecek bir entelektüel sefalet sergiliyor olması bakımından oldukça düşündürücüdür!

2016 seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de, Türk televizyonlarında, istisnasız bütün televizyonlarda, ABD seçimlerinden ötürü sunucuların, yorumcuların yaşadıkları heyecan gözyaşartıcı! Bu da tabii insanın tepesini attırmaya kâfi!

GEL DE, CELLADINA
ÂŞIK BEYAZ TÜRKLERE
ÜZÜLME: ABD’DEN BANA NE!

Her akşam televizyonlar saatlerini Amerika’ya ayarlıyorlar ve Amerika’dan naklen yayın yapıyorlar! Bir ân, işgal edilmiş bir ülkede gibi hissetmeye başladım kendimi! Evet Türkiye, fiilen işgal edilmemişti elbette; ama zihnen işgal edilmişti, kesinlikle!

2016 seçimlerinden Türk televizyonlarında neredeyse herkes Hillary güzellemeleri yapmıştı sabaha kadar... Hillary kesin olarak kazanacaktı! Amerikan medyası, inanılmaz bir Hillary propagandası yapmıştı.

Ama Trump, herkesi ters köşe yapmayı başarmış, bizimkiler de neye uğradıklarını şaşırmıştı!

2016 ABD seçimlerinde Trump kazandı diye sevinmedim. Sabaha kadar Hillary trampetleri çalan celladına âşık tasmalı çekirgelere, Beyaz Türkler’e üzüldüm!

Şimdi aynı güzellemeler, Biden için de yapılıyor. Türkiye aleyhine açık demeçleri olmasına, hatta PKK devleti kurulmasına taraftar olduğunu açıklamasına rağmen üstelik de!

Niçin acaba?

Biden, küresel sistemin adamı olduğu için elbette ki! “Küresel sistemin adamı” dedim ben ama siz bunu “kuklası” ya da “palyaçosu” diye de okuyabilirsiniz, kesinlikle!

Bu Amerikan hayranlığı ürpertici gerçekten! Bu ülkenin sözümona çocukları Beyaz Türkler, çocuklarını hâlâ Amerika’da doğurmaya koşuyorlar!

Rahmetli Erbakan Hoca’nın dediği gibi, “ABD’den bana ne!” Trump’tan, Hillary Clinton’dan bana ne! Bana ne bidon adamlardan? Al birini vur ötekine!

DÜNYA KAOSUN EŞİĞİNE SÜRÜKLENİYOR: UZUN SOLUKLU OKUMALAR YAPMAK ZORUNDAYIZ!

Bunlar madalyonun bir yüzü. Madalyonun öteki yüzüne de bakmak zorundayız. Aptal olmanın âlemi yok: Amerikan seçimleri, dünya için önemli elbette.

Kısa vadede: Ülkemizin ve bölgemizin huzuru açısından bakmak...

Orta ve uzun vadede: ABD’nin ve Batılı emperyalistlerin bölgemizden uzaklaştırılması için uzun soluklu hazırlıklar yapmak zorundayız...

Ama şu aşamada ABD’de kim Başkan olmuş olursa olsun, ABD’nin işgalci politikaları değişmeyecek esas itibariyle. Üstelik de korona sonrası süreçte Amerika da, Avrupa da bütün dünya gibi ekonomik olarak büyük kriz yaşamaya ve kaosların eşiğine sürüklenmeye başlayacak... Bu, büyük savaşların kapıda olduğu anlamına geliyor... O yüzden iyi hazırlanmamız, ABD seçimlerinin sonuçlarını dünyanın eşiğine hızla sürüklendiği kaosu nasıl etkileyeceğine bakarak ve bu süreçte yeni bir dünyanın kurulmasına bizim Türkiye olarak üzerimize düşen tarihî yükümlülük üzerinde de bütün yönleriyle, derinlemesine kafa yormamız gerekiyor...

Vesselâm.

#ABD
#Seçim
3 yıl önce
Postkorona süreci küresel kaosu ve ABD’nin kritikleşen konumu
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti