"Gazeteciler sendikal haklara bir an önce kavuşmalı"

Kenan Tokgöz
00:00, 20/09/2010, PazartesiG: Güncelleme: 17:50, 20/09/2010, Pazartesi
Yeni Şafak
"Gazeteciler sendikal haklara bir an önce kavuşmalı"
"Gazeteciler sendikal haklara bir an önce kavuşmal

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, gazetecilerin biran önce sosyal güvence, sendika ve toplu sözleşme haklarına kavuşması gerektiğini belirterek, “Eğer AB'ye gireceksek basın sektöründe sendikanın bir an önce hayata geçmesi gerekiyor.” dedi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Dr. Murat Karakaya, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürü Dr. Selçuk Özdağ ve BYEGM Basın Daire Başkanı Bahattin Akyön'le birlikte İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel'i cemiyet merkezinde ziyaret etti. Sertel Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile sıkı bir işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, basın sektörünün haklarını kazanması için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Gazetecilerin yaşadığı maddi manevi sıkıntıların asıl çözüm yolunun sendikal haklara kavuşmasından geçtiğini kaydeden İzmir Sertel, şöyle devam etti: “Eğer AB'ye gireceğiz diyen bir ülke isek gazetecilerin sendikal güvenceli ve ücretlerinin toplu iş sözleşmesi ile başladığı bir dönem talep ediyoruz. Bu noktadaki en büyük ayıbımız da devlet ajansında sendika olmasına rağmen özel sektörde çalışan gazetecilerin sendikal haklardan mahrum bırakılmış olmasıdır. Bu devletin kınvancı iken özel sektörün de ayıbı diye düşünüyorum. Ancak gazeteciler toplumun hakkını hukununu savunuyorum derken kendi hakkını savunma noktasında ne yazık ki eksik kalıyor. Gazetecilerin bu noktada da daha etkin bir mücadele ile hakkını hukukunu araması gerektiğini düşünüyorum.”


BASIN ORMANINA KATKI

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Dr. Murat Karakaya ise 1920 yılında kurulan genel müdürlüğün pek çok görevi olduğunu ancak sosyal sorumluluk projelerine de ağırlık vermek istediklerini bu kapsamda Türkiye genelinde basın ormanları uluşturacaklarını söyleyedi. Karakaya, Basın Ormanı'na her bir üyesi için bir fidan dikerek katkı sağlayacak olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne özellikle teşekkür ettiğini kayderek, “Kağıt tüketicisi olarak bilinen basın sektörünün böyle bir projede yer almasının anlamlı olduğunu düşündük” dedi. Yerel basının kalitesini yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Karakaya, göreve gelmelerinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen özellikle yerel basını desteklemek ve kalitesi yükseltmek için pek çok çalışma yaptıklarını kaydetti. Karakaya, şöyle devam etti:

“Kısa süre sonra genel müdürlük bünyesinde Türkiye'den ve yurtdışından haberlerin yeralacağı bir web sitesi açacağız. Yerel basının kelitesinin geliştirilmesi konusundaki çalışmalarımızı da bu kapsamda daha da geliştireceğiz.”


GAZETECİLERE GRİ PASAPORT

Gazetecilerin gri pasaport kullanmasıyla ilgili çalışmalarda önemli bir aşama kaydedildiğini söyleyen Karakaya, “Gri pasaportlarla ilgili çalışma kısa sürede tamamlanacak. Böylece gazeteciler hebir için harcayacakları zamanı vize kuyruklarında harcamayacaklar” diye konuştu. Özelikle alanda çalışan gazetecilerin hakkının ve prestijinin korunması için çalıştıklarını belirten Karakaya, basın trafik kartıyla ilgili sorunların giderilmesi ve sarı basın kartının kimlik olarak kullanılması için gereken görüşmeleri de sürdürdüklerini söyledi.


Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026