Yatağan Termik Santrali 24 saat izlenecek

Aa
00:00, 18/02/2008, PazartesiG: Güncelleme: 17:49, 18/02/2008, Pazartesi
Yeni Şafak
Yatağan Termik Santrali 24 saat izlenecek
Yatağan Termik Santrali 24 saat izlenecek

Yatağan Termik Santrali'ni ve kömür bantlarının bulunduğu bölgeleri takip amacıyla kurulan sistemde 7'si hareketli 66'sı sabit olmak üzere toplam 73 kamera yerleştirildiğini belirtti.

Yatağan Termik Santrali,kamerayla 24 saat izlenecek.Yeniköy Elektrik Üretim AŞ (YEAŞ) Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, yaptığı açıklamada, Yatağan Termik Santrali'ni ve kömürbantlarının bulunduğu bölgeleri takip amacıyla kurulan sistemde 7'si hareketli 66'sı sabit olmak üzere toplam 73 kamera yerleştirildiğini belirtti. Şerifoğlu, "sisteme 24 saat boyunca kayıt yapılabiliyor. Bu sistemkurulurken santral çevresinde 4,5 kilometre uzunluğunda ve 80 santimetrederinliğinde kazı çalışması yapıldı ve 70 kilometreye yakın kabloçekildi. 360 derece açıya sahip hareketli kameraların 3'ü santraliçinde, 2'si küllerin biriktiği alanda, 2'si kömür hattındakullanılıyor" dedi.Kameraların 24 saat aralıksız çalıştığını ve görüntülerin 2 ay hafızayakaydedildiğini ifade eden Şerifoğlu, şöyle konuştu:"Sistemin hayata geçmesiyle geçmişte yaşanan hırsızlık olaylarınınortadan kalkacağını ümit ediyoruz. Geçtiğimiz yıl kablo hırsızlarınınkestiği kablolar yüzünden santralin bir ünitesi devre bir süre dışıkaldı. Kamera sistemi sayesinde santralde yaşanacak yangın ve işkazaları anında görüntülenecek. 360 derecelik bir açıyla bölgeyi tarayankameralar sayesinde, ünitelerde yaşanan ve gözle görülebilen her türlüolumsuzluk izlenecek. Sistem bize 338 bin YTL'ye mal oldu."Bu arada, kamera sistemi test aşamasındayken Yatağan Termik Santrali'nekamera güvenlik sistemini kuran mühendis ile bir otobüs şoförü vemuavini arasında yaşanan kavga, mühendisin diz üstü bilgisayarınınalınması görüntülendi. Sistemin çektiğigörüntüler sayesinde jandarma, kavgaya karışan 2 kişiyi yakaladı,mühendisin diz üstü bilgisayarını geri aldı.


Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026