|

AK Parti'nin masasındaki son anket sonuçları canlı yayında açıklandı: İşte en güncel seçim anket sonuçları

14 Mayıs 2023 seçimleri için takvim işliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan cumhurbaşkanlığı için yarışacak. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girecek. Seçime sayılı günler kala son anket sonuçları da ardı ardına geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anketlere göre hem başkanlık hem Meclis seçimlerinde açık ara öndeyiz" dedi. Genar ve Areda Survey son seçim anketini paylaştı. Erdoğan ilk turda kazanıyor. Peki AK Parti'nin oy oranı yüzde kaç? Erdoğan’ın oy oran nedir? Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ne kadar oy alıyor? İşte AK Parti’nin yaptırdığı anket sonuçları.

11:07 - 24/04/2023 Pazartesi
Güncelleme: 11:07 - 24/04/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Son anket sonuçları: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ne kadar oy alıyor, oran yüzde kaç?
Son anket sonuçları: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti ne kadar oy alıyor, oran yüzde kaç?
Türkiye seçime gidiyor. Sayılı günlerin kaldığı
yaklaşırken, siyaset arenasında heyecan arttı.
Cumhur İttifakı
'nın adayı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
olarak açıklanırken,
Millet İttifakı
onca krizlerin ardından adayı belirleyerek
Kemal Kılıçdaroğlu
ismini duyurdu. 100 bin imza sınırını geçen isimlerden
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce
ile
ATA İttifakı
adayı
Sinan Oğan
cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında yer alacak.

DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime listesinde mi girecek?

DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) listesinden girecek. Seçime katılacak partiler, milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu. Seçimlerde hem cumhurbaşkanlığı hem de partilerin milletvekilliği için oy kullanılacak. Yurt dışında oy kullanma işlemleri 27 Nisan itibarıyla başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu, seçmen sandıkları açıklanma tarihi takvimi yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine göre seçmen sandıkları 12 Nisan’da açıklandı. 12 Nisan Çarşamba günü vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını sorgulamaya başladı. Yayımlanan takvimde “12 Nisan: Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri kesinleştirilecek. Yurt içi seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belirlenecek.” ifadeleri yer alıyor. Seçime günler kala siyasi partiler de kendi içlerinde seçime yönelik anketler yaptırmaya devam ediyor. İşte en güncel, son anket sonuçları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı yüzde kaç?

Son anket sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir televizyon programında
AK Parti
'nin yaptırdığı
son anketi
açıkladı. Ali İhsan Yavuz, son anket sonuçları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranına ilişkin, “
Ben gün geçtikçe Cumhurbaşkanımıza olan teveccühün biraz daha artmaya devam ettiğini görüyorum. Ve en son bizim Ar-Ge başkanlığımızın yapmış olduğu ankete göre yüzde 53'leri yakalayan bir tablonun olduğunu görüyorum. Daha da artabileceğini öngörüyorum açıkçası
.” diye konuştu.
AK Parti ne kadar oy alıyor? Son anket sonuçları AK Parti oy oranı

AK Parti’nin oy oranı yüzde kaç?

Ali İhsan Yavuz, AK Parti’nin oy oranına ilişkin de, “Partimize dönük teveccühün ise elbette daha aşağıda olan rakamları da gördüm. Ama yine
son ankette yüzde 41'leri yakalayan bir tablonun olduğunu, yine artış eğiliminin devam ettiğini gördüm
. Buradan baktığımda 'bıçak sırtı' değil. Ama her seçim zordur. Yeni kombinasyonlar var. Elbette ittifak içinde partiler değişiyor. Daha değişecek çok şey var.” dedi.
Millet İttifakı (6'lı masa) oy oranı

CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ne kadar oy alıyor?

Kamuoyu araştırmacısı GENAR Başkanı İhsan Aktaş sık sık gerçekleştirdikleri seçim anketleriyle ilgili en güncel sonuçları paylaştı. "Bugün seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz?" sorusuna gelen cevapların 7'li masa için çok da iç açıcı olmadığının altını çizen İhsan Aktaş son seçim anketi sonuçlarına göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'kaybeden' rolüyle kendisini ve yanındakileri adeta bir intihar teşebbüsüne sürüklediğini belirtti. İhsan Aktaş, 6’lı masanı son seçim anket sonuçlarına ilişkin şunları dile getirdi:“İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 14'lerdeydi. O dönemde Lütfü Türkkan şehit ailesine küfredince 12 buçuklara düştü. Sonra 13'leri buldu.

  • İYİ Parti'nin oyu yüzde 7. Ancak 7'ye takılıp takılmadığından emin değiliz. 14'ten 7'ye düştü. Ancak zaten son haftalardaki araştırmamız 11'di. 11'den 7'ye düştü diyebiliriz.

CHP’nin oy oranı kaç?

Şimdi bugünkü araştırmalardan baktığımızda CHP'nin oy oranı yüzde 23. Bir artış eğilimi var. 24 diyebiliriz.

Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ne kadar oy alıyor?

Masanın diğer 4 partisi olan Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti toplamda 7 puan oyları vardı. Bugün hepsinin 2 puan oyu var.”

2023 SEÇİMLERİ SON ANKET SONUÇLARI: AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP, Memleket Partisi oy oranları

GENAR'ın son seçim anketi sonucuna göre; AK Parti, birinci parti olmayı sürdürüyor. AK Parti, yapılan kamuoyu yoklamasında yüzde 40,6 destekle açık ara zirvede bulunuyor. İşte
en güncel anket sonuçları
partilerin aldığı oy oranları:
  1. AK PARTİ: YÜZDE 40,7
  2. CHP: YÜZDE 23,1
  3. HDP: YÜZDE 10, 8
  4. MHP: YÜZDE 7.6
  5. İYİ PARTİ: YÜZDE 7
  6. MEMLEKET PARTİSİ: YÜZDE 4,7
  7. TİP: YÜZDE 1,9
  8. YENİDEN REFAH: YÜZDE 1,4
  9. DİĞER: 2,8

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde kime oy vereceksiniz?

Ankete katılanlar "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde kime oy vereceksiniz?" sorusunu da yanıtlarken, burada da Başkan Erdoğan'ın ismi ön plana çıktı. Ankete katılanlardan yüzde 45,9'u Başkan Erdoğan yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı yüzde 43,9 olurken, Muharrem İnce diyenler ise yüzde 8,3 oldu. Sinan Oğan'a destek ise yüzde 1,7'de kaldı.

Hangi parti ne kadar oy alıyor?

  • Kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 38 çıkarken, CHP Kılıçdaroğlu'nun adaylığının etkisiyle yüzde 28.2'ye ulaşıyor. HDP yüzde 9.2 çıkarken İYİ Parti hızlı bir gerileme ile yüzde 6.8'e inmiş durumda. MHP yüzde 6.6 çıkarken, Memleket Partisi sıçrama yaparak yüzde 3.8'e yükseliyor, TİP de yüzde 1.9 çıkıyor.

Areda Survey son seçim anketi kim önde?

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için gün sayıyor. Seçime günler kala son anket verileri. Areda Survey tarafından yapılan son araştırmaya göre ise Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ilk turda kazanıyor. Son verilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 51,4 oy oranında. En yakın rakibi CHP Genel Başkanı ve 7'li Koalisyon Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oranı ise 41,8.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa kim kazanır?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kazanılıyor görünse de ankette olası 2. tur sorusu da cevap buldu. Cumhurbaşkanlığı yarışı 2.tura kalırsa Başkan Erdoğan 53,5 oy oranına sahip. Kemal Kılıçdaroğlu ise 46,5 olarak gözlemlendi.

Hangi parti ne kadar oy alıyor?

Araştırmada partilerin oy oranları da tespit edildi. Ankete göre AK Parti ve Cumhur İttifakı açık ara farkla önde gözüküyor. AK Parti 41,1 iken en yakın rakibi CHP 25,4 oranına sahip.


#ak parti
#cumhurbaşkanı erdoğan oy oranı
#2023 seçimleri
#son anket sonuçları
1 yıl önce