|

Afrin nerede? İşte Arfin'in yeri ve önemi

Afrin nerede ve neden önemli? sorusu Türkiye'nin sınır ötesi Afrin operasyonu nedeniyle merak konusu oluyor. Topçuların Afrin’deki PYD/PKK’ya ait birçok mevziyi vurmasıyla sınırın sıfır noktasında ciddi hareketlilik yaşanıyor ve Afrin operasyonu an meselesi. Peki Afrin nerede ve neden önemli? İşte detaylar...

Yeni Şafak
15:15 - 18/01/2018 Perşembe
Diğer
​Afrin nerede? Arfin neden önemli? sorularının yanıtı haberimizde.
​Afrin nerede? Arfin neden önemli? sorularının yanıtı haberimizde.

Afrin nerede, Afrin Suriye'nin ve Türkiye'nin neresinde, önemi nedir? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinden toplanan Milli Güvenlik Kurulu sonrası yapılan açıklama da, Tehditlerin bertaraf edilmesi için gereken adımlar derhal ve kararlılıkla atılacağını belirtildi. Peki Afrin nerede ve neden önemli?

AFRİN NEREDE?

Afrin, Türkiye'nin Güney'inde Suriye'nin Kuzey Batısında yer alıyor. Arfinde yer alan yerlerin adı ise, Seyh el-Hadid, Raju, Bulbul, Ma'betla.


AFRİN ÖNEMİ NEDİR?

Afrin, PKK'nin diğer kolu olan PYD'nin kontrolünde yer alıyor. Türkiye sınırında bir tehdit unsuru olarak bulunuyor. Afrin şehri 50 bin nüfusa sahiptir. Ekonomisini zeytin, zeytinyağı, tekstil ve Halep sabunu ile sağlayan Afrin şehrinin sembolü de zeytin ağacıdır. Kentin ortasına Afrin Çayı bulunmaktadır.


AFRİN SINIRINDA MEVZİLER KAZILIYOR

Hatay’ın Suriye sınırında konuşlu topçu birliklerinin Afrin’deki PYD/PKK’ya ait birçok mevziyi vurmasıyla sınırda askeri hareketlilik de arttı.Hassa ilçesi Sugediği Mahallesi’nde bulunan sınırın sıfır noktasındaki birçok bölgede obüslerin konuşlanacağı yeni mevziler kazılıyor.Hassa ilçesinde sınıra sıfır noktasında bulunan Yağmur Karakolu’nda görevli askerler 24 saat sınırda devriye Gezerek Afrin bölgesinden yapılacak olası saldırılara karşı tedbir alıyor. Türkiye’deki çeşitli birliklerden gönderilen zırhlı personel taşıyıcı, askeri malzeme taşıyan araçlar, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geldi. Güvenlik önlemleri altında Suriye sınırındaki birliklere sevk edilen araçların, takviye amaçlı gönderildiği öğrenildiSuriye sınırında iş makinelerinin mevzi kazmaya devam ettiği görülürken, obüs toplarının da yönlerinin Afrin bölgesine çevrildiği gözlendi.


HÜKÜMETTEN "AFRİN" AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin’e yapılması planlanan operasyona ilişkin, “Türkiye, Türk milleti ve Türkiye devletinin bekası için riskleri ve tehditleri kaldırmanın dışında daha büyük risk gerektiren ve onunla ilgili adım atmayı gerektiren bir husus olduğunda bu adımı atmaktan çekinmeyecektir. MGK sonrası yapılan açıklamada da bu kararlılık açık bir şekilde vurgulanmıştır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Bugün meydana gelen uçak kazasında 3 askerin şehit düştüğünü hatırlatarak sözlerine başlayan Bozdağ, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Meydana gelen olayla ilgili hem adli hem de idari tahkikat başlatıldığını anlatan Bozdağ, tahkikatlar bittiği zaman olayın gerçek nedeni hakkında daha net fikir sahibi olunacağını ifade etti. Bakanlar Kurulunun OHAL uygulamasının 3 ay daha uzatılması hususunu değerlendirdiğini belirten Yıldırım, “OHAL’in 3 ay daha uzatılmasını benimsemiş, bu konuda hazırlanan tezkere TBMM Başkanlığına gönderilmiştir” dedi.



#Afrin
#Afrin nerede
#Afrin önemi
#Türkiye
#TSK
#Suriye
6 yıl önce
default-profile-img