AB Rusya’nın İHA tedarikçilerini hedef aldı

15:49, 17/07/2026, Cuma
AA
AB Rusya’nın İHA tedarikçilerini hedef aldı
AB’den Rus askeri sanayisine yeni darbe.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında kullanılan insansız hava araçlarının (İHA) üretiminde rol oynayan Rus askeri-sanayi kompleksine bağlı 1 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım kararı aldığını bildirdi.

AB Konseyinden yeni yaptırımlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarını sürdürmesi ve özellikle 1 ve 5 Temmuz gecelerinde Kiev'e düzenlenen ölümcül saldırılar nedeniyle yeni kısıtlayıcı tedbirlerin kabul edildiği belirtilen açıklamada, yaptırım listesine alınan 5 kuruluşun, İHA savaşında kullanılan elektronik ve radyo-elektronik bileşenlerin geliştirilmesi ve üretimini yapan ABS Electro şirketler grubuna bağlı olduğu ifade edildi.

Söz konusu şirketlerin, "Şahed ve Geran" tipi insansız hava araçlarının elektronik harp sistemlerine karşı dayanıklılığını artıran teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağladığı aktarılan açıklamada, bazı şirketlerin ise Rus enerji sektörü için otomatik kontrol sistemleri üreterek Rus hükümetine önemli gelir sağlayan altyapıyı desteklediği kaydedildi.

Açıklamada, yaptırım listesine alınan kişinin ise ABS Electro Yönetim Kurulu Başkanı ve grup bünyesindeki çeşitli şirketlerin yöneticisi İrina Kharisova olduğu bildirildi.

Karar kapsamında listede yer alan kişi ve kuruluşların AB'deki mal varlıklarının dondurulacağı, bunlara doğrudan veya dolaylı olarak fon ya da ekonomik kaynak sağlanmasının yasaklanacağı belirtilen açıklamada, listede bulunan kişiye ayrıca AB'ye seyahat yasağı uygulanacağı ifade edildi.


AB’den Rusya’ya enerji yaptırımı: LNG ithalatı sürüyor
Ekonomi
AB’den Rusya’ya enerji yaptırımı: LNG ithalatı sürüyor
Türkiye'den AB'nin 'Ortak Anlayış' belgesine tepki: NATO Ankara Zirvesi gerçeğini gölgelemeye çalışıyorlar
Gündem
Türkiye'den AB'nin 'Ortak Anlayış' belgesine tepki: NATO Ankara Zirvesi gerçeğini gölgelemeye çalışıyorlar
Brüksel'de ekonomi diplomasisi: Bakan Bolat'tan yatırım ve ticaret vurgusu, 'Somut adımlar atmaya hazırız'
Ekonomi
Brüksel'de ekonomi diplomasisi: Bakan Bolat'tan yatırım ve ticaret vurgusu, 'Somut adımlar atmaya hazırız'
Başlıklar :ABRusyayaptırım
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026