|

ABD para teklif etti

Suriye Aşiretleri Yüksek Meclisi Başkanı Şeyh Rafi Racu Ebu Ukle, şuanda Afrin kent merkezinde hem Amerikalı hem Rus subaylar hem de İngiltere ve Fransa’dan yetkililer olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 02:29 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
ABD’nin kendi tarafında yer almaları için aşiretlere yüksek ücretler teklif etmiş.
ABD’nin kendi tarafında yer almaları için aşiretlere yüksek ücretler teklif etmiş.

ABD’nin kendi tarafında yer almaları için aşiretlere yüksek ücretler teklif ettiğini belirten Ukle, “Buna rağmen meclisimiz yeni katılımlarla büyüyor” açıklaması yaptı. ABD-PKK işgali altında bulunan Münbiç’te geçtiğimiz günlerde yaşanan eylemleri de organize eden isimlerden olan Ukle, Yeni Şafak’a şunları söyledi:

MÜNBİÇ’E ASKER YIĞDILAR

“Aşiretler Meclisi olarak birleşmeye karar verdik ve Türk devletinden bize destek olup topraklarımızı terör örgütlerinden temizlemesini istedik. ABD’nin teklif ettiği büyük paralara rağmen biz sözümüzdeyiz. Aşiretler bizimle ittifak ediyor, meclisimiz büyüyor. ABD’den de şunu istiyoruz. Topraklarımızdan bütün askerlerini çeksin. Teröristleri desteklemekten vazgeçsin ve bizim yanımızda dursun. ABD Tel Abyad’da şuanda yok. Bütün askerlerini Münbiç’e yönlendirdi. Ve biz Münbiç’ten Afrin’e silah gönderildiğini de tespit ettik. Azez tarafından Afrin merkezine 20 km’lik bir mesafe kaldı. Buradan Tel Rıfat’a da ilerlenebilirdi. Ama bizim önceliğimiz Afrin’i bitirip ondan sonra Tel Rıfat’a geçmek.”

AFRİN’E GİDEN HİZBULLAH

“Afrin’e gönderilen milisler arasında Esed askeri yok. Zaten rejimin artık paralı askerler dışında gücü de yok. İran kara gücü olarak destekliyor. Afrin’e konvoyla girenler de İranlı milisler ve Hizbullah denen terör örgütüdür. PKK’nın yanında bize saldırmaya başladılar. Miktad dağlarında etkisiz hale getirdiğimiz İranlı milisler ve Hizbullah üyesi teröristler de oldu. ‘PYD ve rejim arasında anlaşma var’ diyerek bizim Afrin’e girmemizi engellemeye çalışıyorlar ama vazgeçmeyiz.”

ÖNCE ALLAH SONRA TÜRKİYE

"ABD'ye güvenimiz yok. Bizim Suriye halkı olarak Allah'tan sonra Türkiye'den başka hiçbir dostumuz yoktur. Biz dünyanın her yerindeki Suriyeli aşiretler olarak Türkiye'den şunu istiyoruz: Afrin'den Irak sınırına kadar teröristlerden temizleyelim. Bizim çocuklarımız, yaşlılarımız bu yolda Türkiye'nin emrinde. Bölge teröristlerden temizlenince de yaşanır hale getirilmesinde bize yardımcı olmanızı istiyoruz. Biz sadece ve sadece Türkiye'ye güveniyoruz."

  • Gidecekler!
  • Afrin’i teröristlerden temizleyen Mehmetçiğe karşı birçok mihrak ve devletin biraraya geldiğini ifade eden Racu Ebu Ukle şu açıklamayı yaptı: “Afrin merkezinde şuanda Rus subaylar var, Amerikalı subaylar var. İngiltere ve Fransa’dan yöneticiler var. İran ve Hizbullah ise doğrudan çatışmanın içinde. Ve Türk askerine karşı ciddi hazırlık var. Bunlar Türk askeri ve ÖSO yaklaştığında bölgeyi terketmek zorunda kalacaklar. Şuanda Cinderesi tarafında Kazıklı dağlarında bütün köyleri aldık. Afrin şehir merkezi 2 taraftan da sarılmış durumda. İnşallah çok yakında Afrin merkezine gireceğiz ama arazi çok engebeli ve dağlık, şartlar zor. Yavaş ilerliyoruz. Afrin’e sürekli Esed bölgesinden ve Kandil’den destek geliyor. İdlib’de de gelişmeler oluyor. Nureddin Zengi ve Ahrar-üş Şam ittifakı devam etmeli. Anlaşma duyulduktan sonra Tahrir’üş Şam (HTŞ) dağılmaya başladı. İdlib bölgesinde bu anlaşmaya engel olmaya çalışıyorlar.”

#Afrin
#TSK
#ÖSO
#ABD
6 yıl önce