|

ABD'deki Newsweek dergisi koronavirüsün çözümü için Hz.Muhammed'in hadislerini örnek gösterdi: Peygamber efendimiz 13 asır öncesinde uyarmış

ABD'de yayımlanan Newsweek dergisinde 17 Mart tarihinde paylaşılan bir makalede dünya geneline yayılan ve binlerce insanın ölmesine neden olan koronavirüs salgınının atlatılması için Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in benzer durumlar karşısında verdiği tavsiyeler ele alındı.Rice Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Craig Considine'nin kaleme aldığı yazıda Hz.Muhammed'in 13 asır önce hijyen ve karantinaya ilişkin uyarılarda bulunduğu belirtilirken bu konuda alınması gereken tedbirler kapsamında peygamberimizin hadislerine yer verildi. Makalede "Bir ülkede veba salgını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde salgın varsa oradan ayrılmayın", "Temizlik imandan gelir. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın" gibi hadisler yer aldı. Ayrıca derginin internet sitesinde yer alan makalenin içerisinde bulunan ' Dua koronavirüsü yenmekte yardımcı olur mu?' sorusuna Amerikalılar yüzde 73 oranında evet dedi.

12:02 - 26/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 22:10 - 29/03/2020 Pazar
Diğer
ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek.
ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek.

Dünya basını, binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs salgını karşısında insanlara en doğru tavsiyeleri vermeye çalışırken ABD'de yayımlanan Newsweek dergisi Hz. Muhammed'in salgınlarla ilgili hadislerini virüsten kurtulma noktasında bir çözüm yolu olarak sundu.

Hz.Muhammed'in hadislerine yer verildi

17 Mart tarihinde dergide yayımlanan Rice Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde akademisyen olan Dr. Craig Considine imzalı ''Can the power of prayer alone stop a pandemic like the coronavirüs? Even the Prophet Muhammad thought otherwise'' isimli makelede hijyen ve temizlik ön plana çıkarılırken, örnek olarak Hz.Muhammed'in hadislerine yer verildi.

Peygamberimiz 1300 yıl önce uyardı

Makalede ''Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz?'' sorusuna karşılık ''1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed...'' cevabı verildi.

Bulunduğunuz yerde veba hastalığı varsa o bölgeden ayrılmayın

Dergide yer alan yazıda Hz.Muhammed'e ait
''Bir yerde veba salgını çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız'' ve “Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır”
hadisleri de yer aldı.

Hz.Muhammed'in hadislerini düşünün: Temizlik imanın bir parçasıdır

  • Hadisleri ve Hz.Muhammed'in sözlerini düşünün diyen Dr. Craig Considine yine peygamberimize ait
  • * Temizlik imanın bir parçasıdır.
  • * Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nerelerde hareket ettiğini bilmiyorsunuz.
  • * ''Yemeğin bereketi; hem yemekten önce, hem de yemekten sonra elleri yıkamaktadır.'' hadislerini örnek gösterdi.

Amerikalılar 'duanın gücüne' inanıyor

  • Derginin internet sitesinde yer alan makalede bulunan 'Dua koronavirüsü yenmekte yardımcı olur mu?' sorusuna Amerikalılar yüzde 73 oranında evet dedi.


#Koronavirüs
#Salgın
#Hadis
#Salgın Hadisi
#Karantina
#Pandemi
#Dünya Sağlık Örgütü
#Vaka
4 yıl önce