|

ABD'den YPG açıklaması

Üst düzey bir ABD'li yetkili, Türkiye'nin Fırat'ın doğusu ile ilgili endişelerinin haklı olduğunu söyleyerek, "YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
15:00 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:25 - 14/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD komandoları, Haseke'de Suriye'deki terörist YPG'lilere eğitim veriyor.
ABD komandoları, Haseke'de Suriye'deki terörist YPG'lilere eğitim veriyor.

ABD'den terör örgütü YPG'ye ilişkin yeni bir açıklama geldi. Üst düzey bir ABD'li yetkili, "YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel" dedi.

ABD: Türkiye için 3 teröristin başına ödül koyduk

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuyla ilgili endişelerini anladığını belirten yetkili, "Türkiye'nin endişelerine karşılık vermek için 3 teröristin başına ödül koyduk. Münbiç'te ortak devriyelerin başlaması büyük başarı" diye konuştu.

ABD'den S-400 açıklaması

ABD'li üst düzey yetkili, Patriot füze sistemlerinin Türkiye'ye satışı hakkında iki ülke arasında görüşmeler yapıldığını ve ortak anlayışa varılması yönünde olumlu işaretler bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemleri alma kararının egemen bir ülke olarak hakkı olduğunu vurgulayan yetkili, ancak bunun NATO sistemleriyle uyum bakımından "sakıncalı" olacağını savundu.

  • Ayrıca F-35 savaş uçaklarının uçtuğu bölgede S-400 sistemlerinin bulunmasının da risk oluşturduğunu ifade eden yetkili, iki ülke arasında bu konuda görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

Bunlar dışında Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarının ihlal edilmesi hakkında ABD Kongresinden çıkan yasayı hatırlatan yetkili, bazı durumlarda Rusya'dan askeri malzeme alımlarının yaptırımlara yol açabileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin S-400 satın alması yaptırımlara başvurulmasıyla sonuçlanır mı, bunu teyit edemem.
Ama böyle olabileceğine dair gerçek bir risk var. Yönetimin burada çok az hoşgörüsü bulunuyor."
geçtiğimiz haftalarda "YPG'yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz" demişti.

Terör örgütü PYD/YPG/PKK'nın son dönemde Münbiç'te hendekler kazdığı ortaya çıkmıştı.

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Haseke'de terörist PKK'lılarla kol kola gezen ABD, daha birkaç gün önce Türk birlikleriyle ortak devriye gerçekleştirmişti.

#ABD
#YPG
5 yıl önce
default-profile-img