|

ABD'nin tehlikeli ikili oyunu

ABD'nin tehlikeli ikili oyunu bir kez daha gözler önüne serildi. Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Haseke'de terörist PKK'lılarla kol kola gezen ABD, daha birkaç gün önce Türk birlikleriyle ortak devriye gerçekleştirmişti.

Yeni Şafak
12:02 - 5/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:41 - 19/12/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'li askerler, Haseke'de terörist PKK'lılarla bir arada. (Reuters)
ABD'li askerler, Haseke'de terörist PKK'lılarla bir arada. (Reuters)

Türk askerleri ile birlikte Münbiç'te ortak devriyeye başlayan ABD, bir yandan da PKK'lı teröristleri eğitmeye ve onlarla ortak devriye gezmeye devam ediyor.

ABD'nin tehlikeli ikili oyunu, uluslararası basının objektiflerine de yansıyor.


Reuters'ta yer alan fotoğraflarda, ABD askerlerinin Haseke yakınlarında tamamı PKK'lılardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adı altında kurulan örgütün yeni yapılanmasıyla kol kola görüntülendi.

Bölgede devriye faaliyetleri yürüten ABD, PKK'lılara eğitim vermek için sahada bulunuyor. Haseke'de bulunan ABD'li komutanlar bölgedeki PKK'nın sözde sorumluları ile birlikte denetim faaliyetleri yaptı.


Bir yandan "Türkiye ile Menbiç'te ortak çalışıyoruz" açıklamaları yapan ABD'nin bir yandan da Türkiye'nin en hassas noktalarından birisi olan PKK ile işbirliğine devam etmesi tepkiye yol açtı.


Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD ordusu, Münbiç'te ilk ortak devriye faaliyetine 1 Kasım'da başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Münbiç'te Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD unsurları arasında ortak devriye bugün 15.53 itibarıyla başladı" diye konuşmuştu.


#ABD
#PKK
#Münbiç
#Haseke
#Suriye
#Türkiye
5 yıl önce