|

'Almanya İran’a yardım etmeyi kesmeli'

Amerika’nın Almanyada bulunan büyükelçisi Richard Grenell, görevine geldiğinden beri çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Almanya’da bulunan 300 milyon euro’yu İran’ın uçakla ülkeye geri götürme talebine karşılık Grenell, Almanya’nın bu talebi reddetmesini beklediğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
10:35 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 10:55 - 10/07/2018 Salı
ABD'nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell
ABD'nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell

Tahran yönetiminin ABD’nin olası yaptırımlarına tedbir olarak Almanya’dan 300 milyon avro nakit parayı uçakla ülkeye götürme talebini Almanya’ya bildirmişti.

Söz konusu nakit paranın Hamburg’daki İran Avrupa Ticaret Bankası’nda (Europaeisch-Iranische Handelsbank AG) bulunduğu belirtilirken, Almanya’nın da İran’ın bu talebini inceleme kararı aldığı kaydedildi.

Grenell bu iddialara karşılık “Alman hükümetinin bu talebi reddetmesini ve müdahelede bulunmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Almanya'da ise mayıs başında göreve başladığından beri açıklamaları ve icraatlarıyla şimşekleri çeken ABD'nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell'e tepkiler Alman basınında yankı buldu.

Daha öncesinde Richard Grenell’e BMW AG, Daimler AG, Volkswagen AG gibi Alman otomotiv devlerinin CEO'larıyla kapalı kapılar ardında toplantı yapmasından ötürü SPD lideri Andrea Nahles,

“Burası Muz cumhuriyeti değil” tepkisiyle karşılık vermişti.

#Almanya
#Richard Grenell
#İran
6 yıl önce