|

Avustralya'da avuç içi büyüklüğünde dolu yağdı: Zararı 20 milyon dolar

Avustralya'nın Sydney kenti fırtınanın ve dolu yağışının tesiri altına girdi. Kentte tenis topu büyüklüğünde dolu yağarken, çok sayıda ev ve araç hasar gördü, ağaçlar yıkıldı. Binlerce evin elektriksiz kaldığı şehirde zararın 20 milyon doları aştığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
10:42 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 11:02 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Avustralya'da avuç içi büyüklüğünde dolu yağdı
Avustralya'da avuç içi büyüklüğünde dolu yağdı

Avustralya'nın Sydney kenti ve bazı kesimlerini dolu fırtınası vurdu, otomobiller, evler tenis topu büyüklüğünde dolu yüzünden büyük zarar gördü, ağaçlar yıkıldı.

Yaklaşık 20 bin evin elektriksiz kaldığı bölgede, SES acil duruma son 20 yılın en kötü fırtınası sebebiyle bin 800 yardım çağrısı geldi.


20 milyon doların üstünde zarar

Dolu fırtınasının yol açtığı yıkımın faturasının on milyonlarca dolara çıkacağı tahmin ediliyor. Afetin ardından “sigorta felaket” durumu ilan edildi.

Bu sabah itibariyle 15 bin sigorta tazmin talebi olduğu ve faturanın 20 milyon doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.


Avustralya Sigortacılık Konseyi, afet acil durum hattını devreye aldı.

Konsey dün gece,
“Avustralya Sigortacılık Konseyi, bugün Sydney’deki dolu fırtınasının ardından felaket durumu ilan etti, büyük sayıda sigorta talebi geldi bile”
tweetini attı.
  • Felaket durumu dün akşam saat 7.00’den kısa süre sonra ilan edildi.

Konsey, sigortacılar, SES ve NSW hükümetiyle birlikte çalışıp talepleri en kısa sürede çözüme bağlamak üzere bir ekip kurdu.


Konseyden talepte bulunması gerekenlere sigortacılarıyla iletişime geçmeleri önerilirken, sabırlı olmaları ricası da geldi.

Sosyal medyaya tenis topu büyüklüğündeki dolu resimleri ve yorumlar yağdı.



#Avustralya
#Sydney
#Dolu
5 yıl önce